fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

UOČI SAJMA U LAS VEGASU Hrvatski startup Zipato dobio američku nagradu CES 2017 Innovation za svoje rješenje nadzora ‘pametnog doma’

Hrvatski startup Zipato dobio je nagradu CES 2017 Innovation Awards i to za novu verziju njihovog rješenja za nadzor pametnog doma ZipaTile, prenosi portal ICT Business.

Proizvode uključene u tu nagradu ocjenjuje stručni ocjenjivački sud koji time honorira dizajn i tehnički aspekt rješenja tehnologije za krajnje potrošače i to u ukupno 28 kategorija proizvoda.

“ZipaTile je kontrolna ploča za pametne domove instalirana na 8-inčnom tabletu kojeg pokreće Android OS s velikim brojem raznih senzora. Korisnici ju mogu lako instalirati na zid u bilo kojoj prostoriji u domu, a, zahvaljujući brojnim softverskim rješenjima, ona će lako zamijeniti uobičajeni sustav sigurnosti, termostat, interfon i kontroler automatizacije doma u jednom uređaju”, piše ICT Business.

ZipaTile će biti izložen na sajmu CES 2017 u Las Vegasu koji će se održati od 5. do 8. siječnja, a prestižno priznanje za inovacije sponzorira organizator sajma CTA. Svi prijavljeni proizvodi ocjenjuju se po inovativnim inženjerskim i estetskim kriterijima, kao i prema dizajnu, jednostavnosti implementacije i korištenja te usporedbi s drugim, sličnim proizvodima na tržištu.