fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Prodaje krumpiriće i kišobrane u 30 zemalja, iduća postaja Florida

Kad me ljudi pitaju što radim, kažem im da prodajem krumpire i kišobrane, rekao je Andrija Čolak na Startup srijedi koju je organizirala Hrvatska mreža poslovnih anđela (Crane).

U opuštenoj atmosferi prepune dvorane lounge bara Matis mladi poduzetnici poslušali su predavanje – priču o njegovu uspjehu.

Čolak je svoju prvu tvrtku, InfoNekretnine, otvorio kada je imao 22 godine, što je tada bio prvi specijalizirani oglasnik za nekretnine u Hrvatskoj. Šest godina nakon toga prodao ju je i bacio se u biznis s franšizom Surf’n’Fries.

Danas se krumpirići Surf’n’Friesa mogu probati u 17 zemalja, uključujući Vijetnam i Iran. – Sljedeće godine planiramo otvoriti po dva objekta na Floridi i u Kaliforniji – otkrio nam je Andrija. – Svi su došli k nama po franšizu, nikoga nismo trebali vući za rukav – istaknuo je Andrija i dodao da trenutno imaju više od 600 upita za otvaranje dućana diljem svijeta, pa čak i u Africi.

On je bio i u timu koji je napravio prvi pametni kišobran na svijetu, pod brendom Kisha. Kišobran putem aplikacije javlja gdje se nalazi u slučaju da ste ga izgubili, ali i kakvo je vrijeme kako ga ne biste zaboravili ponijeti. Samo u prva tri mjeseca prodali su 1000 komada u 30 zemalja svijeta.

Novi mu je projekt PortHop, sustav za rezervaciju vezova, “Airbnb za nautičare”.

Izvor: Jutarnji List; Foto: Poslovni.hr