Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Prodaju kuće za 1 kunu! Nije šala – a dat će vam i dodatnih 25.000 kn..

Povoljnim uvjetima nisu mogli odoljeti ni Rusi koji bi iz daleke Rusije rado ‘potegnuli’ do Legrada po kuću za jednu kunu.

Što učiniti po pitanju zadržavanja mladih i zaustavljanju nestajanja sela izazov je brojnih mjesta u Hrvatskoj. Tako su u općini Legrad, smještenoj u Koprivničko-križevačkoj županiji, odlučili 19 nekretnina u općinskom vlasništvu prodati za jednu kunu. Kako javlja HRT, na drugom natječaju, uz hrvatske državljanje, za kupovinu nekretnine za “siću”, veliko zanimanje pokazali su i Rusi.

Jedna od onih koji su kupili nekretninu za jednu kunu u Antolovcu, u Legradu je i Valentina Strmečki. Ona i njezina obitelj kuću su kupili prije tri mjeseca i sada imaju pune ruke posla. Valentina kaže da su uvjeti povoljni i da se kuće nude mlađim obiteljima do 40 godina. “Ima puno poticaja, općina Legrad pomaže tako da nam je to bilo povoljno”, rekla je Valentina za HRT.

Interes pokazali i Rusi

Povoljnim uvjetima nisu mogli odoljeti ni Rusi koji bi iz daleke Rusije rado “potegnuli” do Legrada po kuću za jednu kunu.

“Kada je HRT prenio vijest da mi prodajemo kuće za jednu kunu, nakon toga su prenijeli i mnogi ruski mediji i mediji s područja bivšeg SSSR-a i nakon toga smo imali jako puno upita iz tog područja, došlo je više od 1.500 upita”, rekao je Ivan Sabolić, načelnik općine Legrad.

Tko ima prednost u kupovini kuće za kunu?

Mlade obitelji do 40 godina imaju prednost za kupnju kuće ili gradilišta za kunu. Četiri obitelji su u prvom krugu natječaja zadovoljile uvjete te se pripremaju za preseljenje u Legrad. HRT javlja da je u ponudi još 15 kuća. Osim doma za jednu kunu, budući stanari mogu računati i na 25.000 kuna poticaja od općine za obnovu i uređenje.

Mladi mogu dobro živjeti u Legradu jer općina ima novu školu, dječji vrtić te daje stipendije učenicima i studentima. Posao mladima ovdje nije teško naći zbog blizine gospodarskih centara u Koprivnici, Prelogu i Ludbregu. Zbog toga se u ovoj općini nadaju da će u drugom krugu natječaja uspjeti prodati sve prazne kuće za samo jednu kunu.

Foto: HRT.hr