fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Projekt “Prijatelj mora” sjajan je primjer kako možemo očuvati Jadran

Projekt “Prijatelj mora” Istarskog veleučilišta i partnera za promicanje zaštite mora i priobalnog područja te povećanja kvalitete života lokalnog stanovništva, predstavljen je u utorak na konferenciji za novinare u Puli.

Projekt ujedinjuje snage stručnjaka, studenata i lokalne zajednice, koji će sudjelovati u provođenju edukativnih i informativnih kampanja, organizirati aktivnosti i provoditi projekte s ciljem očuvanja mora, priobalnog područja te biljne i životinjske raznolikosti.

Dekan istarskog Veleučilišta Daglas Koraca rekao je kako ovo veleučilište kontinuirano radi na poboljšanju kvalitete obrazovanja kroz praćenje potreba na tržištu, ali i uključivanja studenata u aktivnosti i projekte Veleučilišta.

“Očuvati naše blago, naše more, to je naš cilj. Istarsko veleučilište s tim u vezi provodi četiri projekta – Watercare, Asteris, Adswim i Wild Bio Adapt, a u svojim znanstvenim prioritetima odredili smo tri istraživačke teme usmjerene u očuvanje kvalitete mora – razvoj novih metoda za obradu otpadnih voda, istraživanje mikroplastike u moru te razvoj suvremenih tehnologija za smanjenje onečišćenja morske vode”, istaknuo je Koraca.

Na predstavljanju projekta govorili su i prodekanica za kvalitetu, promidžbu i razvoj Istarskog veleučilišta Sonja Grbac Babić, asistent na Veleučilištu David Košara, kao i zamjenica istarskog župana Jessica Acquavita koja je kazala kako je ovaj projekt dokaz da svatko može primijeniti svoje znanje, svoje vještine i podijeliti ih sa zajednicom.

“Vjerujem da će projekt ‘Prijatelj mora’ privući mnoge, da će mnogi prepoznati dobrobiti ove suradnje i da ćemo zajedno graditi bolju, ljepšu, čišću budućnost”, poručila je zamjenica istarskog župana.

Izvor: Green.hr