fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Rijeka bilježi rekordan kontejnerski promet – Traže još radnika

Kontejnerski terminal na riječkoj Brajdici u prva dva mjeseca ove godine bilježi 30 posto veći promet nego u istom periodu lani. Iz tvrtke Jadranska vrata d.d., koja upravlja terminalom, hvale se kako im posao doslovce cvjeta zbog čega su povećali broj zaposlenika, a u potrazi su za još radnika.

Kontejnerski terminal na Brajdici prošle je godine ostvario rekordan promet, veći od 310 tisuća TEU-a, nakon što je 2020. prvi put dostigao brojku od 300 tisuća, čime se svrstao u rang kontejnerskih terminala srednje veličine u svjetskim razmjerima, piše Novi list.

Pozitivne poslovne rezultate nije im uspjela poremetiti niti pandemija, a s rastom prometa pojavila se i potreba za dodatnom radnom snagom.

– Od početka ove godine započeli smo novi ciklus zapošljavanja, s obzirom na to da, uslijed rasta prometa, od travnja ove godine planiramo uvesti i redovitu treću smjenu. Podsjetimo, 2011. godine u trenutku kada je ICTSI preuzeo upravljanje AGCT-om imali smo tek 100 izravno zaposlenih radnika. Stalnim širenjem baze klijenata te ulaganjima u najsuvremeniju opremu za pretovar kontejnera i IT sustave za upravljanje radom terminala, zadovoljstvo nam je svjedočiti kontinuiranom stvaranju novih mogućnosti za zapošljavanje – izjavila je Ivana Forenbaher, direktorica upravljanja i razvoja ljudskih potencijala u AGCT-u.

Kontejnerskim terminalom na Brajdici upravlja tvrtka Jadranska vrata d.d., zajednička tvrtka filipinskog ICTSI-ja i Luke Rijeka d.d., pri čemu ICTSI drži 51 posto dionica, Luka Rijeka d.d. 49 posto. Tvrtka kontinuirano surađuje s lokalnom zajednicom, Pomorskim fakultetom u Rijeci te ostalim visokoobrazovnim institucijama logističkog usmjerenja u cijeloj Hrvatskoj.

Osim redovitih stručnih praksi studenata, AGCT je partner u projektu PANDORA čiji je nositelj Sveučilište u Rijeci, Pomorski fakultet. Nadalje, početkom ove godine AGCT je najavio suradnju s Pomorskom školom Bakar, formirajući novi program osposobljavanja za lučke operatere koji se planira pokrenuti već sljedeće školske godine.

Time će Rijeka, zaključuju u AGCT-u, zadržati svoju poziciju jednog od vodećih pomorskih obrazovnih centara u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi.

J.K./Morski.hr