fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Rokovnik “Colours of CROATIA” novost u hrvatskoj turističkoj ponudi

Jedinstven turistički proizvod koji donosi atraktivan doživljaj Hrvatske prožet emocijom i prikazom niza zanimljivih lokacija.

04.07.2016. – Turistički rokovnik “Colours of CROATIA” jedinstven je turistički proizvod koji donosi atraktivan doživljaj Hrvatske prožet emocijom i prikazom niza zanimljivih lokacija. Koncepcijom i dizajnom sažetim u opisu rokovnika “Croatian planner – a memento of your visit” ovaj se proizvod želi pozicionirati u premium segment turističke suvenir ponude.

Listanje ovog rokovnika predstavlja putovanje po Hrvatskoj, od Dubrovnika do Slavonije, kroz prezentirane najzanimljivije i najznačajnije lokacije, naravno u onoj mjeri u kojoj je forma proizvoda to dopuštala. Želja je ovim rokovnikom potaknuti interes za pojedine lokacije i pozvati korisnika da prema danim natuknicama istraži i sazna više te posjeti spomenuta područja Hrvatske.

Rokovnik je spoj godišnjeg planera u kojem korisnik može bilježiti svoje ciljeve, planove, obaveze te planera putovanja, jer sadrži i stranice poput popisa lokacija koje želite posjetiti, popisa stvari koje obavezno trebate napraviti ili isprobati u Hrvatskoj te samog planera putovanja po datumu i lokaciji. Rokovnik je moguće započeti koristiti u bilo koje doba godine, jer datume korisnik upisuje sam, pa je tako upotrebljiv za duži period.

rokovnik

“Colours of CROATIA” temelji se na naglašavanju sadržaja kroz bogat kolorit – bogatstvo boja, okusa, mirisa i doživljaja koji daju pravo iskustvo Hrvatske. Kolorit predstavlja boje Mediterana i kontinentalne Hrvatske, a sam rokovnik prezentira Hrvatsku kroz atraktivne fotografije i grafike na suvremen i emotivan način. Vodeći korisnika kroz najznačajnije lokacije predstavljene su sve različite “boje” koje se mogu susresti na tom putu – od zadivljujuće prirode, preko bogate kulturne i povijesne baštine do gastronomije.

Identitet proizvoda izgrađen je kombinacijom kolorita, kvadrata kao elementa nacionalnog identiteta te ilustracija pojedinih specifičnih lokacija. Ilustracije i ostali grafički elementi identiteta kao bazu imaju kvadrat čime su međusobno povezani u cjelinu i stvaraju prepoznatljiv identitet proizvoda. Kombinacija navedenih elemenata i atraktivnih fotografija predstavlja Hrvatsku na suvremen i emotivan način.

Ovaj turistički rokovnik namijenjen je turistima za osobnu upotrebu ili kao poklon s putovanja nekome tko se tek priprema doći u Hrvatsku. Vjerujemo da će biti zanimljiv i hrvatskim građanima koji traže atraktivan rokovnik za vlastitu upotrebu i svima koji žele više naučiti o Hrvatskoj. Kao uspomena s putovanja podsjeća na lijepe trenutke kroz cijelu godinu.

Izdavač rokovnika je Turistička naklada, a tim Design Bureau Izvorka Jurić, osmislio je koncepciju proizvoda, tekstove i dizajn proizvoda.

Turistička naklada

Turistička naklada” izdavačka je kuća iz Zagreba s dvadesetogodišnjim iskustvom u nakladništvu, koja iza sebe ima preko 200 naslova turističkih monografija prevedenih na preko 12 jezika, a nudi i sadržaj za najmlađe pod logom “Loptice”. Posebnu pozornost posvećuju kvaliteti, kako sadržaja tako i izvedbe, te se konstantno trude dopuniti i proširiti svoju ponudu novim, jednako kvalitetnim, naslovima.

Kontakt osoba: Ivana Šivak, turisticka.naklada.isivak@gmail.com

Design Bureau Izvorka Jurić

Design Bureau Izvorka Jurić djeluje neovisno na različitim projektima vezanim uz dizajn i vizualne komunikacije te okuplja cijeli niz stručnjaka, zavisno od potrebe projekta. Svojim klijentima nudi usluge postavljanja strategije nastupa na tržištu, osmišljavanje verbalne i vizualne komunikacije, dizajn identiteta tvrtke i/ili proizvoda, brendiranje, dizajn ambalaže te komunikaciju i dizajn različitih materijala kroz raznovrsne kanale i medije (tiskane i digitalne).

Kreativna direktorica DB je Izvorka Jurić, mnogostruko nagrađivana dizajnerica i edukatorica s područja dizajna i vizualnih komunikacija.

Kontakt osoba: Izvorka Jurić, 091/2098396, izvorka@juric.biz