Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Sibinjac svojim rukama od kombija napravio kamper (VIDEO)

Domagoj Ivanagić iz Sibinja od kombija napravio pokretnu kućicu za putovanja.

Naizgled obično kombi vozilo koje baš i nije u cvijetu mladosti, uz sanaciju motora i karoserije Domagoj se odlučio za transformaciju njegove namjene.

“Riječ je o Volkswagenu T4 Transporter proizvedenom 1994. godine, nabavljen od jednog zidara, nije bio u bio je u voznom stanju”, kaže Domagoj Ivanagić iz Sibinja.

Prijašnji vlasnik vjerojatno ga danas ne bi niti prepoznao. Od običnog kombi vozila Domagoj ga je u nešto više od mjesec dana pretvorio u kamper, piše Brodportal.

“Cijelo vrijeme bila je u meni ta neka ideja i želja da napravim nešto svoje. POšto kombi nije bio u nekom stanju, prvo smo obavili mehaniku kod majstora, zatim smo limariju dotjerali, a onda je krenula unutrašnjost. Potp planiram s njim putovati dosta preko ljeta, prvo smo ga morali izloirati, stavljen je stiropor, alu folija zbog vlage, a potom i lamperija”,opisuje radove Ivanagić.

U opremanju je trebalo doista upotrijebiti maštu. Svaka prava kućica ima kuhinju. Pa tako i ova. Tu je i dnevna soba s, ako je to potrebno, i malim stolićem. A dnevna soba za manje od minutu postaje spavaća s udobnim ležajem. Domagoj je osmislio i vanjski tuš s grijanom vodom no i sustav napajanja električnom energijom.

“Preko solarnog panela na krovu napaja se cijeli kombi sa strujom”, kaže Ivanagić. A na krovu je “terasa”, idealna za promatranje zvijezda.

Sve je krenulo iz ljubavi prema biciklizmu. Naime ovaj magistar kineziologije i profesor tjelesnog u dvije škole zaljubljenik je u bicikl i dnevno s njim prelazi i 70-ak kilometara. S ovakvim vozilom sada će moći doista gdje god poželi.

Na put će i njegovi psi Isla i Jessy koji su također djelomično razlog zašto je krenuo u prenamijenu vozila jer i one baš kao i njihov vlasnik obožavaju putovanja. Prvo je trebalo biti Barcelona no zbog pandemije sve je još neizvjesno.

Računica je nevjerojatna: kombi vozilo Domagoj je platio 5000 kuna, a uz vlastite materijale, ostatke za opremanje kuće na kotačima izdvojio je tek nekoliko tisuća kuća, najviše za solarne panele. Kada bi se sve zbrojilo cijelo vozilo stajalo ga je otprilike koliko bi stajale dobre gume za novi kamper.

Malo novaca, puno truda i mašte i Domagoj je ostvario svoj san o kamperu. Za ovo obično-neobično vozilo već su pale i prve ponude no o prodaji ne razmišlja. Planovi su prvo putovanje, vjerojatno hrvatska obala i nakon ovakvog posla – zasluženi godišnji odmor, piše brodportal.

Izvor: Brodportal.hr