Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Solinski proizvođač autodijelova ponovno pokrenuo proizvodnju, prihodi im skočili

AD Plastik obavijestio je jučer investicijsku javnost kako je jedan od najvažnijih glavnih kupaca, Revoz iz Slovenije, od 28. travnja 2020. godine nastavio s radom. Proizvodnja će se prvi tjedan u Revozu odvijati u jednoj smjeni. Toj dinamici prilagodit će se i kapaciteti tvornica AD Plastika u Hrvatskoj, u Solinu i Zagrebu.

S radom su počeli i još neki kupci AD Plastika, kao što je Hella, dok su u Rusiji s proizvodnjom nastavili Renault Rusija i Volkswagen. Svi kupci će za početak raditi sa smanjenim kapacitetima. “Pokrenuli smo i mi proizvodnju, i to dinamikom koja prati naše kupce”, potvrđeno je iz AD Plastika.

Prema objavljenom međuizvještaju poslovodstva za prva tri mjeseca 2020. godine, poslovni prihodi AD Plastik Grupe iznose 362,6 milijuna kuna i bilježe rast od 4,1 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) na razini Grupe iznosi 62,7 milijuna kuna, što je rast od 36,3 posto.

“Sigurnim smo korakom zakoračili u ovu godinu i većim dijelom ovog izvještajnog razdoblja poslovali u skladu sa svojim planovima i ciljevima. Širenjem virusa Covida-19 pred sve nas su stavljeni značajni izazovi pa su tako u drugoj polovini ožujka naši kupci bili primorani privremeno zaustaviti svoje proizvodne pogone, a posljedično i mi. Stabilna financijska pozicija kompanije omogućava nam lakše podnijeti teret krize s kojom smo suočeni, a koristimo i mjere Vlade kako bismo osigurali održivost poslovanja”, rekao je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe.

Ostvarena je EBITDA marža od 17,29 posto, a unatoč negativnom utjecaju slabljenja tečajeva ruske rublje i mađarske forinte, neto dobit AD Plastik grupe nešto je viša od prošlogodišnje u promatranom razdoblju i iznosi 28,2 milijuna kuna.

“Na svim lokacijama AD Plastik grupe poduzimamo niz aktivnosti u cilju zaštite zdravlja i sigurnosti svojih zaposlenika. Iako će ova situacija zasigurno puno toga promijeniti, kontinuirano se brinemo o održivosti svog poslovanja i koristimo ovu situaciju kao priliku za učenje i unapređenje u svim segmentima svog poslovanja. Naš je cilj prebroditi krizu sa što manjim posljedicama i zadržati svoje pozicije kvalitetnog i pouzdanog partnera. Vizija i smjer kojim se želimo razvijati su jasni i od toga nećemo odustati. Kriza će nas malo usporiti, ali sigurno nas neće zaustaviti. Vjerujem kako ćemo u tome uspjeti i dugoročno opravdati povjerenje svih svojih dionika”, izjavio je Marinko Došen.

Solinski AD Plastik je prije gotovo dva tjedna objavio protokol povratka na posao ili Protokol ADP Covid-19, koji sadrži cijeli niz uputa s detaljnim smjernicama ponašanja i postupanja u novonastalim okolnostima izazvanih širenjem koronavirusa.

Izvor: Novac.hr