fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Split među 29 gradova s više od 10 milijuna gostiju

Booking.com, jedna od vodećih svjetskih digitalnih platformi za putovanja, najavio je u četvrtak da će broj dolazaka gostiju u razdoblju od 2007. godine premašiti 3 milijarde, kada su u pitanju smještajni objekti koji se nude na njihovoj stranici. Čak 750 milijuna tih gostiju svoj je boravak odlučilo provesti u nehotelskim smještajnim jedinicama koje uključuju kuće, apartmane i druge jedinstvene objekte.

U istom razdoblju u više od 400 gradova širom svijeta zabilježeno je više od milijun dolazaka putem Booking.com-a. Split se našao na popisu 29 gradova svijeta, među kojima su Rim, London, Dubai, Melbourne i Kuala Lumpur, koji su imali više od 10 milijuna gostiju.

Booking.com priča počela je ponudom nehotelskih smještajnih objekata, a nastavila se uključivanjem prvog apartmana na platformu 2000. godine. Danas, Booking.com u svojoj ponudi broji više od 28 milijuna registriranih smještajnih jedinica te putnici mogu birati smještaj u više od 148.000 odredišta u 220 zemalja i teritorija diljem svijeta..

Neki od najstarijih i uistinu jedinstvenih smještajnih objekata Booking.com-a su Residence Arco Plage, vikendica u gradu Olmeto u Francuskoj, i Lakeside Town Farm, planinska kuća usred funkcionalne farme koja se prostire na preko 1000 četvornih metara u Ujedinjenom Kraljevstvu. Oba objekta otvorila su svoja vrata gostima Booking.com-a 2005. godine, dok objekti poput kampa Honeyguide Tented Safari Camps u Nacionalnom parku Kruger (Južna Afrika), koji nudi luksuzne šatore suvremenog dizajna nadomak čudesne afričke divljine, već više od 10 godina pružaju smještaj putnicima sklonima avanturi.

U Hrvatskoj neki od najduže dostupnih smještajnih objekata na stranici uključuju Pool Apartments Plitvice Lakes koji se nalaze u Grabovcu samo devet kilometara od Nacionalnog parka Plitvička jezera, Casa Romantica La Parenzana smještena u blizini Buja u Istri, i kamena Villa Varoš u Splitu, u neposrednoj blizini Dioklecijanove palače.

Izvor: tockanai.hr