fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

U Splitu niče Centar zdravog življenja, investicija od 10 milijuna eura

Na podzemnim etažama bit će garaža sa 120 parkirališnih mjesta, dok će se u suterenu nalaziti glavna recepcija s prostorom za opuštanje piše Poslovni.hr.

Nastavljena je izgradnja Centra zdravog življenja “Zenta”, čija je vrijednost svojedobno procijenjena na 10 milijuna eura, smještenog južno od bolnice na Firulama, uz raskrižje Spinčićeve i Peričićeve ulice.

Ostvarenje opsežnog projekta započelo je 2013. godine, ali je zbog tehničkih problema bilo zaustavljeno u trenutku kada su u “rupi” ispod KBC-a obavljeni iskopi i betonirane dvije podrumske etaže.

– Nastavili smo radove, a projekt bi trebao biti dovršen do konca svibnja iduće godine – potvrdio nam je Ivan Parčina, predsjednik Uprave “Tromonta”, čija je sestrinska tvrtka “Krupa” investitorobjekta.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, iskopi na osjetljivoj lokaciji u blizini bolnice su završeni, pa buka građevinskih strojeva više ne bi trebala smetati pacijentima i stanarima okolnih kuća. Centar “Zenta” osmišljen je kao višenamjenski objekt u kojem bi se nudile zdravstvene usluge za lokalno stanovništvo, te za posjetitelje iz šire regije.

– Centar će nuditi kurativne i terapeutske mjere zdravstvene zaštite kroz usluge specijalnih poliklinika za fizioterapiju, stomatologiju,oftalmologiju i estetsku kirurgiju – dodao je Parčina.

Na podzemnim etažama bit će garaža sa 120 parkirališnih mjesta, dok će se u suterenu nalaziti glavna recepcija s prostorom za opuštanje, te cjelokupnim wellness, spa i dodatnim polikliničkim sadržajima. Na površini od 750 četvornih metara bit će smješten unutarnji bazen, suhe i parne saune, fitness i prostorije za tretmane uljepšavanja. U “Zentinu” prizemlju predviđena je prijemna prostorija, te restoran i caffe bar, a na krovnoj etaži projektiran je i otvoreni bazen s panoramskim barom.

Izvor: Poslovni.hr