fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Startup Mirana Pavića među tri najinovativnija digitalna proizvoda u Americi

Twain, američka news aplikacija osnivača iz Hrvatske, odabran je među tri najinovativnija digitalna proizvoda u Sjevernoj Americi. Objavilo je to svjetsko udruženje novina i izdavača WAN-IFRA, a za njihova prestižna priznanja s Twainom se natječu imena poput Washington Posta, New York Timesa, ProPublice, Bloomberga i NBC-a.

U svom godišnjem odabiru North American Digital Media Awards, stručni žiri WAN-IFRA-a dodjeljuje nagrade za najbolji news portal, najbolju angažiranost na društvenim mrežama, najbolje korištenje vizualizacije podataka, kao i najinovativniji novi digitalni proizvod.

U konkurenciji s Washington Postom

Upravo u toj kategoriji, medijski startup Twain odabran je kao jedan tri finalista, zajedno s Washington Postom, a konačni pobjednik bit će proglašen u listopadu na svečanoj dodjeli u New Yorku.

– Nadrealno nam je vidjeti Twain, koji postoji svega nekoliko mjeseci, u takvoj konkurenciji, izjavio je Miran Pavić, direktor i osnivač Twaina.

Twain Technologies Inc. osnovan je u Sjedinjenim državama 2016. godine, a iza njega stoje Miran Pavić, inače direktor Telegram Media Grupe, i Mak Hodžić iz Hrvatske. O Twainu su već pisali strani mediji i cijenjene stručne publikacije poput Niemana Laba, a riječ je o mobilnoj aplikaciji koja, uz pomoć naprednih algoritama i umjetne inteligencije, korisnicima daje najrelevantnije vijesti.

Twainovi algoritmi u realnom vremenu pretražuju i analiziraju milijune stranica kako bi, uz pomoć kompleksnih procesa i izračuna, korisnicima otkrili nove sadržaje, autore, priče i izvore. Trenutna verzija Twaina prilagođena je za američko tržište, a dostupan je na iOS-u i Androidu.

– Društvene mreže poput Facebooka i Twittera korisnicima daju sadržaj kakav su već lajkali, klikali ili gledali, kažu u Twainu.

– Što znači da postoji ogromna količina vijesti i priča koje ne vidimo, niti znamo da ih nismo vidjeli. To je do izražaja došlo tijekom američkih predsjedničkih izbora, gdje pristaše jedne strane nisu ni znali da posto postoje pristaše i argumenti druge. Drago nam je da su u WAN-IFRA prepoznali potencijal našeg pristupa, dodaju.

WAN-IFRA osnovana je 1948. godine, a danas predstavljaju 18 tisuća izdanja i 3 tisuće kompanija i startupova u 120 zemalja. Zalažu se za slobodu izražavanja, inovacije u izdavaštvu, spajanje tehnologije i novinarstva, a svake godine organiziraju nagrade i konferencije koje se smatraju najrelevantnijima na svijetu.

Više informacija dostupno je na poveznici.

Izvor: Lider.media