fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Svjetski poznati govornik dolazi u Zagreb: u povodu 500. obljetnice reformacije održat će seriju besplatnih predavanja popularno-duhovne tematike

Sveučilišni profesor, pastor i poznati radijski i TV voditelj, Dr. Dwight K. Nelson, održat će od 29. rujna do 7. listopada 2017. u dvorani „Blagoje Bersa“ zagrebačke Muzičke akademije, niz od devet besplatnih predavanja popularno-duhovne tematike, pod nazivom „Nova nada za nesigurnu budućnost“. Poklon je to Kršćanske adventističke crkve zagrebačkoj publici, u povodu obilježavanja 500. obljetnice reformacije u svijetu.

Dr. Dwight K. Nelson glavni je pastor u „Pioneer Memorial Church“ na Andrews sveučilištu u Michiganu, gdje ujedno predaje na teološkom fakultetu. Autor je 11 knjiga duhovne tematike i voditelj na globalnom radijskom i televizijskom kanalu „New Perceptions“.

Zbog svojih dinamičnih predavanja na kojima uz pomoć primjera iz popularne kulture progovara o dubokim životnim pitanjima s kojima se susreće čovjek današnjice, pastor Nelson posebno je popularan među mladima, a velik broj njih očekuje se i u Zagrebu.

Predavanja u Muzičkoj akademiji koja će sudionike potaknuti na razmišljanje obuhvatit će teme poput konflikta dobra i zla na primjeru popularnih „Ratova zvijezda“ pa sve do pitanja o smrti, sudbini, sudnjem danu ali i novoj nadi.

Prvo od devet predavanja na rasporedu je 29. rujna pod nazivom „Istina kostura“, a dotaknut će se teme postanka svijeta, kroz razmatranje dominantnih teorija i njihovih dokaza.

Sudjelovanje na svim predavanjima je slobodno, a kako bi osigurali svoje mjesto, dovoljno je besplatno se prijaviti na stranici organizatora. Raspored i opis svih predavanja, na kojima će nastupati i poznati zagrebački Gospel ansambl Agape, dostupan je na sljedećem linku: novanada.hr.