fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Stridy, aplikacija za praćenje skupljenog otpada stiže u Hrvatsku i poziva da im se pridružite u akcijama čišćenja

Predstavnici inovativne aplikacije za praćenje skupljenog otpada pod nazivom Stridy stižu u Hrvatsku. U subotu, 23. srpnja organiziraju prvu akciju čišćenja područja oko Trstenika u Splitu.

Predstavnici inovativne aplikacije za praćenje skupljenog otpada pod nazivom Stridy stižu u Hrvatsku. U subotu, 23. srpnja, u suradnji sa svojim lokalnim ambasadoricama, Tihanom Veljačić ispred inicijative Ditch Plastic Croatia i platforme THE GREEN HUB kao i Michelle Ostroman, environmentalisticom s bračkom adresom, organiziraju akciju čišćenja područja oko Trstenika u Splitu. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u 8 ujutro kod Franjevačkog samostana fra Ante Antića od kuda će se krenuti s čišćenjem.

Ovo je ujedno i prvo predstavljanje aplikacije Stridy u Hrvatskoj. Riječ je o besplatnoj aplikaciji koja pomaže pojedincima i organizacijama u praćenju količine skupljenog otpada. Ova aplikacija služi kao putokaz pojedincima, ali i organizacijama što napraviti bolje u smislu odabira pakiranja, pružanja bolje infrastrukture i sustava recikliranja, a omogućuje zainteresiranima i analitiku koja naposljetku može služiti i za promjene politika. Uz to, korištenje aplikacije je i zabavan način druženja jer omogućuje ljudima da se okupljaju, rade nešto jednostavno i opuštajuće, a istovremeno brinu o okolišu.

“Stridy je trenutno prisutan u više od 50 zemalja diljem svijeta i uzbuđeni smo što ćemo ovo ljeto održati naš prvi događaj u Splitu. Naša misija da svijet učinimo čišćim mjestom ostvaruje se tako što skupljanje otpada činimo zabavnim za zajednice. Napravili smo aplikaciju koja će pomoći pojedincima i grupama da prate svoj utjecaj dok skupljaju smeće. Dolazak u Hrvatsku radi pokretanja ove aplikacije također će nam pomoći da saznamo više o hrvatskim izazovima s gospodarenjem otpadom. Čišćenje svijeta izazovan je zadatak, ali kada stvari podijelimo na susjedstva i manje zajednice, shvatit ćemo da je to potpuno izvedivo”, izjavila je Jane Tor, menadžerica za poslovni razvoj aplikacije Stridy.

“Pridružila sam se Stridyju kao njihova ambasadorica jer mislim da je evidencija otpada bitna komponenta u njegovu skupljanju jer tako možemo vidjeti koje su vrste otpada najzastupljenije u okolišu te sukladno tome i probati utjecati na organizacije i politike da se upravo ta najčešća vrsta ambalaže smanji ili ako je moguće potpuno izbaci”, izjavila je Tihana Veljačić, osnivačica inicijative Ditch Plastic Croatia i suosnivačica platforme THE GREEN HUB.

Izvor: Green.hr