fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Student pretvorio školski autobus u boemsku kuću iz snova na kotačima

Magisterij iz arhitekture i krajobraznog dizajna, vizija, san da živi slobodnije i 10.000 dolara. To je ono što je Calebu Brackneyju trebalo da izgradi svoju kuću iz snova, pretvarajući školski autobus u ekološki, boemski raj na kotačima.

Caleb Brackney je student i pravi predstavnik generacije Z koji je aktivan na društvenim mrežama. Posjeduje akustičnu gitaru i neironično voli drvene obloge. Svira klavir i ima veliki TV, laptop i puno vremena za objavljivanje na društvenim mrežama. On je također inspiracija za one koji žele živjeti ekološki prihvatljiviji način života koji je pun putovanja, avantura i koji žele činiti dobro za svijet. Kada je imao 25 godina, Caleb Brackney je završio gradnju svoje nevjerojatne male kuće…unutar starog školskog autobusa.

Naoružan znanjem iz arhitekture i krajobraznog dizajna, Brackney je napustio Sveučilište Tennessee s jednim ciljem u glavi: kupiti školski autobus. Pronašao je jedan napravljen 1995. godine, blizu godine kada je rođen, koristeći Facebook Marketplace. Za 7000 dolara pretvorio ga je u mali ekološki dom zahvaljujući recikliranim materijalima, rabljenom namještaju i snažnoj motivaciji da postane samoodrživi i živi ispod radara. Kupio je autobus za 3000 dolara, čime je ukupna cijena njegovog projekta iznosila 10.000 dolara. Danas njegove avanture prati više 80.000 pratitelja na Instagramu, a mnogima je postao i inspiracija.

Brackney je pronašao jedinstven način da podijeli svoju viziju za ekološki prihvatljiviju budućnost i olakša drugima da krenu njegovim stopama. U svojoj Etsy trgovini pod nazivom RoamerBus prodaje tlocrte kako bi drugi mogli izgraditi vlastitu malu kuću. U trgovini ima i cool odjeću za obožavatelje njegovih avantura koje je detaljno opisao na društvenim mrežama uz inspirativne fotografije. Njegov feed prikazuje svakodnevne trenutke između njega i njegovog psa, koji s njim živi u autobusu. Jedan od njegovih mota je: “Nema korijena, nema granica”.

Rasvjetna mreža izgrađena je od bakrenih cijevi koje se protežu preko stropa autobusa. Tu je dugačko crijevo s raspršivačem koje se pričvršćuje na vanjsku stranu autobusa koje Brackney koristi za jutarnje tuširanje. Ima roštilj koji se može postaviti vani, kuhinju s duplim sudoperom i predivnom radnom pločom i hladnjakom i kupaonica s wc-om. Kuhinja također ima stalak za domaće vino, mikrovalnu i konvekcijsku pećnicu. Lampe je napravio koristeći stare staklene tegle, a kako bi sve ostalo na mjestu tijekom vožnje, stvari je pričvrstio magnetima.

Podovi su napravljeni s kutijama za otpad. Na stražnjim vratima autobusa okomito su postavljene drvene palete koje podupiru mali vrt. Svaki centimetar autobusa primjer je DIY entuzijazma i recikliranih materijala za stvaranje ekološki prihvatljivijeg načina života. Zato Brackney detaljno opisuje svoju avanturu i pokazuje sve zamršenosti svog doma. To ga i čini inspiracijom desecima tisuća pratitelja koji sudjeluju u svim njegovim avanturama.

Izvor: Green.hr

Foto: Pixabay