fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Svečano otvoren novoobnovljeni vrtić u Bogdanovcima

U središtu Bogdanovaca svečano je otvoren novoobnovljeni vrtić, područnog objekta Dječjeg vrtića „Vukovar 1“. Općina Bogdanovci je prijavila rekonstrukciju vrtića Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iz europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj „Europa ulaže u ruralna područja“.

Projekt je odobren i financiran u iznosu od gotovo 473 tisuće kuna, dok je Općina Bogdanovci sudjelovala sa 100 tisuća kuna. Nastavak je to ulaganja u najistočniju hrvatsku županiju kroz dio projekta Slavonija, Baranja i Srijem. „Vrtić je obnovljen iz operativnog programa, sredstvima koja su osigurana za ovo programsko razdoblje, zahvaljujući načelniku Barunu i njegovoj ekipi unutar Općine.

Specifičnost ove situacije je da je Općina Bogdanovci, kao dio Vukovarsko-srijemske županije, dio projekta „Slavonija, Baranja i Srijem“, projekta kojeg su mnogi mistificirali i nazivali PR projektom i skupom statističkih podataka, no to je vježba za iduće programsko razdoblje (2021.-2027.), kada će to biti Operativni program Slavonija, Baranja i Srijem. Već sada planiramo proračun za to razdoblje te će slavonske županije znati koliko im točno sredstava pripada i moći ćemo planirati ozbiljnije gospodarske projekte.“ – istaknuo je prigodom svečanog otvorenja Ministar državne imovine Mario Banožić.

Obnova vrtića dio je procesa podizanja kvalitete života u Općini, a poseban je naglasak stavljen na najmlađe žitelje. „Danas je veliki dan za Općinu i sve stanovnike – sadašnje, ali i buduće. Moramo gledati u budućnost, a obnova vrtića je najbolji način. Odgajateljice najbolje znaju kakvo je bilo prijašnje stanje vrtića te sve napore koje smo uložili u obnovu.

Naš vrtić može konkurirati svim u okruženju, a poseban naglasak smo stavili na sigurnost, što je u današnje vrijeme i najbitnije.“ – podijelio je svoje dojmove načelnik Marko Barun. Nakon blagoslova župnika Zvonimira Martinovića, djeca su nestrpljivo požurila isprobati nove igračke i uživati u novoobnovljenim prostorijama njihovoga vrtića.

Tekst i foto – Općina Bogdanovci (Siniša Đurić)