fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Svetom Nikoli 4,3 milijuna kuna

Šibensko – kninskoj županiji je za turističku valorizaciju tvrđave sv. Nikole u Šibeniku i zaštitu tradicijske arhitekture, u okviru Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija’ Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, bespovratno odobreno 4,3 milijuna kuna.

Informacija je potvrđena u srijedu, što znači da je ova županija dosad samo za revitalizaciju tvrđava privukla više od 50 milijuna kuna EU novca.

Sv. Nikola sada donosi još 2,05 milijuna kuna za revitalizaciju, a za zaštitu i prezentaciju lokalne autohtone arhitekture, suhozida, dodijeljeno je 2,3 milijuna kuna. “Šibenik je iznimno ponosan na sve svoje četiri tvrđave”, za Poslovni su dnevnik komentirali iz ureda gradonačelnika Željka Burića podsjećajući da su dosad obnovljene Sv. Mihovil i Barone postale su kulturnim i turističkim atrakcijama koje privlače brojne posjetitelje iz cijeloga svijeta.

“U njih je utkana povijest grada, a naša intencija je obnoviti ih i zaštititi, učiniti ih funkcionalnima te pokazati svijetu bogatstvo koje imamo”, napominju iz ureda.

Izvor: Poslovni.hr