fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Tijekom uskrsnog vikenda u Istri 33 tisuće turista

Oko 33 tisuće gostiju koji borave tijekom uskrsnog vikenda u Istarskoj županiji, trebali bi ostvariti više od 90 tisuća noćenja u tridesetak istarskih hotelijerskih kuća, u malim obiteljskim hotelima u priobalju i unutrašnjosti te u manjem dijelu otvorenih kampova, doznaje se u nedjelju u Turističkoj zajednici Istarske županije.

Od inozemnih gostiju najbrojniji su Talijani, Austrijanci, Slovenci i Nijemci kojima su turističke zajednice istarskih gradova i općina ovog Uskrsa pripremile mnoštvo zanimljivih događanja i manifestacija na otvorenom diljem poluotoka, doznaje se od direktora istarske turističke zajednice Denisa Ivoševića.

Prema podatcima najvećih istarskih hotelskih kompanija, u objektima Arena Hospitality Group, što je novi naziv nekadašnjeg Arenaturista, za uskrsni vikend očekuju oko 19 tisuća noćenja, što je gotovo deset tisuća noćenja više nego lani. U Puli su otvoreni hoteli Park Plaza Histria i Brioni, turističko naselje Park Plaza Verudela i autokamp Arena Stoja, dok su u Medulinu otvoreni hoteli Park Plaza Belvedere i Medulin, turističko naselje Ai Pini te kampovi Arena Kažela, Arena Medulin i Arena Stupice. Novigradski hotelijer Laguna u četiri dana uskrsnih blagdana očekuju više od sedam tisuća noćenja, od čega oko 4.000 noćenja u hotelima i 3.000 u kampovima.

Za Uskrs je svoja vrata otvorila većina objekata Valamar Rivijere, kako u Istri, tako i na Krku, Rabu te u Dubrovniku dok su iz rovinjske Maistre za ovaj vikend najavili više od 19.500 turističkih noćenja. Gostima će na raspolaganju biti deset čvrstih smještajnih objekata od kojih u Rovinju hoteli Monte Mulini, Lone, Adriatic, Eden, Amarin i Istra te naselje Amarin, a u Vrsaru hotel Pineta, apartmani Riva i naselje Belvedere.

Plava laguna očekuje oko 4.500 gostiju, koji će ostvariti oko 13.500 noćenja, dok će za vrijeme uskrsnih blagdana u Istraturistu biti otvoreni hoteli Melia Coral, Sol Garden Istra i Sol Umag te autokamp CampingIN Park Umag, a očekuje se više od osam tisuća noćenja, kažu iz TZ Istarske županije.

Izvor: Lider.media