fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Tomašković: Studenti kod nas mogu raditi na tehnologiji budućnosti

Hrvatski Telekom (HT) i zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) potpisali su u ponedjeljak ugovor o suradnji na pet godina koji će, istaknuto je, studentima FER-a i zaposlenicima HT-a osigurati razmjenu znanja i prakse iz područja STEM-a

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković, dekan FER-a Mislav Grgić i članica Uprave HT-a zadužena za ljudske resurse Marija Felkel.

‘Ovim ugovorom nastavljamo dugogodišnju suradnju s FER-om na još višem nivou. Najbolji studenti vođeni stručnim mentorima imat će priliku raditi s najboljim stručnjacima iz naše kompanije’, naglasio je Tomašković.

HT će pružiti potporu znanstvenim i stručnim skupovima FER-a te studentskim aktivnostima, a predviđena je i suradnja u izvođenju nastave u dijelu izbornih kolegija koji obuhvaćaju informacijske te komunikacijske usluge i mreže.

‘Tvrtka smo koja cijeni i nagrađuje znanje, a našem je poslovanju osobito zanimljivo STEM područje. Zato nam je važna suradnja s FER-om, jer znanje i kompetencije koje stječu studenti FER-a imaju priliku i primijeniti u našoj kompaniji radeći na tehnologiji budućnosti. Podržavamo ih u obrazovanju, osiguravajući praksu studentima za vrijeme studija, a upravo smo objavili i natječaj za stipendije u iznosu od 3000 kuna’, istaknula je Felkel.

Zagrebački FER je s HT-om krajem svibnja pokrenuo projekt HT STEM HUB, inkubator za poticanje razvoja vještina u STEM području, podsjetio je dekan Grgić.

‘Ovim ugovorom proširujemo suradnju i pružamo nove prilike svojim studentima da se tijekom studiranja što bolje upoznaju sa stvarnim radnim okruženjem u vodećoj hrvatskoj kompaniji kako bi odmah nakon diplomiranja mogli dati svoj pun doprinos razvoju gospodarstva’, izjavio je Grgić.
Tomašković odgovarao na studentska pitanja

Nakon potpisivanja ugovora o suradnji predsjednik Uprave HT-a odgovarao je na studentska pitanja koja mu je postavljala jedna od najboljih studentica, Bruna Anđelić.

Tomašković je i sam studirao na FER-u pa je djevojku zanimalo u kakvom mu je sjećanju ostao fakultet.

‘Davno je to bilo, ali sjećam se FER-a kao izuzetno uređenog i sjajno organiziranog. Stečeno znanje mi je jako pomoglo u karijeri iako sam tek manji dio radio kao inženjer’, istaknuo je šef HT-a.

Na pitanje što to nudi njegova kompanija u odnosu na konkurenciju da bi trebala biti prvi izbor studentima za posao Tomašković je odgovorio kako je HT na domaćem tržištu neprikosnoveni tehnološki lider.

‘Prije svega, mladim ljudima nudimo rad u inovativnom okruženju koje se širi i izvan granica Hrvatske jer je HT dio velike međunarodne korporacije, Deutsche Telekoma’, pojasnio je Tomašković.

Koji će fakultet šef HT-a preporučiti svojoj djeci?

Studentima je savjetovao da svakako dio školovanja ili poslovne karijere provedu u inozemstvu kako bi stekli nova iskustva i znanja, ali da se nakon toga vrate u domovinu.

‘Hrvatska nudi odličan spoj uzbudljive poslovne karijere i primjerenog lifestylea’, mišljenja je Tomašković.

Studenticu Anđelić za kraj je zanimalo koji će studij prvi čovjek HT-a preporučiti svojoj djeci.

‘Oni su još mali za razgovor o fakultetu. Ali kad dođe to vrijeme, oni će sami odabrati što žele. U tome ću im pomoći samo tako da im iz svog iskustva kažem koji su mogući plusevi i minusi pojedinog izbora. Ništa više od toga’, rekao je Tomašković.

Izvor: Tportal.hr