fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Tri pitanja koja si postavljamo u izazovnim vremenima!

1. Kada je najvažnije vrijeme za činiti prave stvari?
2. Tko je najvažniji u mome životu?
3. Što je najvažnije učiniti?

Prije nego Vam odgovorim, zastanite i pročitajte pitanja još jednom, promislite i tek onda nastavite čitati dalje.
Nećete vjerovati, kao što nas NLP uči kako su svi resursi u nama, tako i vi znate već odgovor na prvo pitanje samo ste ga putem Života zaboravili.

Najvažnije vrijeme za činiti prave stvari je upravo sada, ne kada prođe korona virus, ne kada se situacija stabilizira, ne tamo negdje u budućnosti već SADA.

Sada ili kasnije?

Zato, ukoliko želite nekome reći da vam je stalo do njega recite to sada, ukoliko želite nekome poručiti koliko ste mu zahvalni, nazovite i recite mu sada.
Ukoliko želite pomoći nekome, učiniti pravu stvar, ispričati se nekome, učinite to sada. Ne sutra, ne za mjesec dana, ne za 5. minuta već SADA!!

Tko je osoba s kojom živim?

Odgovor na drugo pitanje je puno puno dublji i malo je onih koji će pogoditi iz prve.  Sigurna sam kako ćete spoznaju vrtjeti danima i razumjeti koliko je istinita.

Upravo ovakve situacije poput epidemije koja nas je zadesila nas podučavaju ovakvim lekcijama.  U izazovnim vremenima otkrivamo suradnju i zajedništvo, u izazovnim vremenima otkrivamo koliko je važno znati se osloniti jedni na druge i sad već naslućujete odgovor.  Najvažnija osoba u vašem životu je ona osoba s kojom se trenutno nalazite i s kojom ste sada.

Bilo da se radi o partneru, djetetu, cimerici ili vašem radnom kolegi, klijentu s kojim trenutno razgovarate, kućnom ljubimcu s kojim šetate i provodite vrijeme, bilo da se radi o prolazniku, neznancu ili najboljem prijatelju, u sadašnjem trenutku u ovakvim situacijama upravo je osoba s kojom ste najvažnija i neka se tako uz vas i osjeća.

Zato posvetite ljudima pažnju, slušajte ih, dajte im do znanja da ih poštujete i zadovoljstvo će biti obostrano. Jednako vrijedi i ako ste sami i ako većinu vremena provodite sami. Upravo tada vi ste najvažniji sebi. Dajte sebi na važnosti, poslušajte svoje misli, dajte svojim osjećajima vremena da ih razumijete, poželite si miran dan i zahvalite si na kraju dana što postojite.  Posvetite sebi tijekom dana pažnju i budite svjesni svojih vrijednosti.

Što mi je činiti?

I za kraj konačno odgovor na posljednje pitanje: “Što vam je trenutno činiti?” Odgovor je kratak i vrlo jednostavan: Budite obzirni! Budite brižni, suosjećajni, budite pažljivi i prema sebi i drugima. Pokažite interes, ovdje, sada, sebi i drugima. Jer svi mi to zaslužujemo.
Služeći odgovorima na ova tri pitanja, činimo razliku, mijenjamo stvarnost i svijet na bolje!

„Budi promjena koju želiš vidjeti!“ Mahatma Gandhi

Mara Majstorović,NLP Coach i urednica portala Samo pozitivno.