fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Tvrtka rođena u Hrvatskoj sada je na listi najbrže rastućih američkih kompanija

Ugledni američki tjedni magazin Inc. posvećen malim tvrtkama i startup kompanijama poznat je po svojoj godišnjoj top-ljestvici 5000 najbrže rastućih privatnih tvrtki u SAD-u, a od ovoga tjedna je na 1086. mjestu te prestižne ljestvice tvrtka Repsly, koja je nastala u Hrvatskoj.

Iako je Repsly sada po svemu američka tvrtka, nastala je iz tvrtke Salespod koju su 2008. osnovali bivši studenti FER-a Marko Kovač i Marko Linke.

Kao startup tvrtka tražili su prve investitore, među kojima su bili članovi Hrvatske mreže poslovnih anđela poput Saše Cvetojevića, a 2014. godinu zaključili su s 1,2 milijuna dolara koje su u njihov proizvod uložili fondovi Launchpad i FirstBev. Tada im se pridružio Mattew Brogie, zaslužan za novi krug investicija, a sada je direktor njihove tvrtke Repsly sa sjedištem u Bostonu. Tvrtka razvoj softvera od početka obavlja u Hrvatskoj i broji oko 50 zaposlenih, od kojih je otprilike polovica u Zagrebu.

U tri godine ostvarili su rast prihoda od 387 posto

Od 133 tvrtke iz američke države Massachusetts na ljestvici, Repsly je na visokom 20. mjestu, a od svih softverskih kompanija na njoj Repsly se nalazi u gornjoj polovici. U tri godine ostvarili su rast prihoda od 387 posto te se time uvrstili među najbrže rastuće američke tvrtke, s prihodom od 4,5 milijuna dolara.

Oni su proizveli aplikaciju koja olakšava terenski rad u trgovini, odnosno maloprodaji, a namijenjena je naročito brend-menadžerima i distributerima koji u svakom trenutku mogu imati uvid u pozicioniranje svog brenda i aktivnosti prodajnih predstavnika. Nema naknadnih pisanja izvještaja, svi podaci se okupljaju odmah i prezentiraju u realnom vremenu.

Kako ponosno ističu na LinkedInu, više od tisuću prodajnih timova u više od 80 zemalja svijeta koristi se njihovom aplikacijom. Na popisu njihovih korisnika pojavljivala su se mnoga svjetski poznata imena – L’Oreal, Kia, Lavazza, Philips, Kraft Heinz, Adidas…

Izvor: Index.hr