fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

U kampu u Stobreču Vinkovčanin Danijel Krajinović pokrenuo sjajan projekt koji pomaže pretilim osobama smršavjeti: Inspirirao nas je Život na vagi!

Kamp za mršavljenje – tako se zove jedinstveni projekt u Hrvatskoj, smješten u Dalmaciji, točnije u turističkom kampu u Stobreču!

Osnivač i idejni tvorac ovog mjesta za sportski i lifestyle makeover je – Vinkovčanin, zove se Danijel Krajinović i tvrdi da je riječ o (pri)morskoj varijanti “Života na vagi”, no ipak bez onako jakog drila kakvog smo imali priliku vidjeti u emisiji koja mu je bila svojevrsni lajtmotiv.

Kamp za mršavljenje službeno se naziva upravo tako, lišen je bilo kakve fensi-patine, to je mjesto u kojemu će ljudi doći oboružani nadom i, vjeruje Danijel, motivacijom da život promijene nabolje.

Za razliku od TV emisije, međutim, boravak neće biti besplatan, ali će za korektnu cijenu tijekom minimalnog propisanog 21-dnevnog boravka korisnici/vježbači imati smještaj u nekoj od jedinica unutar stobrečkog kampa (o stupnju luksuza ovisit će konačni iznos), zdravu hranu i treninge dvaput dnevno uz popratne zdravstvene kontrole, aktivne izlete i predavanje nutricionista koji je, uz tri trenera, dio stalnog tima, napominje Krajinović.

– Moram odmah reći da smo jedina fitness-plaža u državi, eto već smo i po tome pioniri! Ima nekog street-workouta i na drugim mjestima, ali samo ovdje – na plaži u sklopu kampa u Stobreču – se može napraviti kompletan trening sa svim potrebnim spravama i rekvizitima – napominje na početku.

IDE I NA YOUTUBE

– Što se tiče ovog projekta koji sad kreće, inspiriran je Životom na vagi – emisijom koja se ove sezone neće prikazivati. No, zato smo mi tu i svi su dobrodošli – veselo će Vinkovčanin, otprije pet godina splitski zet, te stobrečki trener i poduzetnik.

I Kamp će, veli, dobiti ekranizaciju, ali virtualnu – na YouTubeu će biti postavljene snimke, svojevrsni reality sa sudionicima koji pristanu na takvu suradnju. Oni koji žele pak sebi diskretno pružiti priliku za promjenu tjelesnu kilažu (ista, dakako, donosi i sveukupnu životnu promjenu nabolje), neće biti protagonisti youtube-videa iz Kampa, napominje “tata” ideje, Krajinović.

Zamolili smo ga da nam opiše jedan dan svojih korisnika.

– Jednostavno, a opet zahtjevno; no, nadamo se razvijanju novih navika. Znate kako se kaže: nemoj čovjeku dati ribu, nauči ga da je sam ulovi! Mi ćemo ljude naučiti i kuhati, spremati sebi zdrave obroke između ostaloga…

Raspored je sljedeći: buđenje u šest, higijena, prvi obrok u sedam. U osam jutarnji trening do devet i pol, pa pauza do podneva. Onda ide obrok kojega kandidati sami sebi skuhaju po našim uputama, potom predavanje na temu prehrane i drugog, u 15 sati.

Nakon toga ide se na kratki, aktivni izlet poput raftinga, planinarenja i slično, možda ne svaki dan, ali predviđeno je programom.

Poslijepodnevni trening se ne propušta, a nakon njega ide večernji obrok oko 18 sati. Korisnici kampa imaju pravo i na slobodno vrijeme u večernjim satima, ali u 22 sata moraju na spavanje jer zdrav život lišen pretilosti podrazumijeva i osam sati sna i to u neprekinutom ciklusu koji započinje prije ponoći jer je sat vremena prije pola noći dvostruko vrjedniji od sata nakon dvanaest!

MI NISMO INKVIZICIJA

Eto, začuđeno me gledate, niste znali ni vi. Ako vam fali energije jer kasno liježete, varka je spavati do kasnijih jutarnjih sati jer je takav san manje kvalitetan bez obzira što je jednako dug – suosjećajno se osmjehnuo trener.

Pitamo ga mogu li korisnici Kampa za mršavljenje “prošvercati” u apartman vrećicu čipsa, alkohol ili neku drugu “radost”.

– Naravno da mogu, ali to ide na njihovu dušu; mi nismo inkvizicija, nećemo im raditi pretrese, no cilj je da sami uvide koliko su grickalice, cigarete, gazirano piće i alkohol štetni.

Izvor: Slobodnadalmacija.hr