fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

U Makarskoj otvorena Apfel Arena – jedinstveni sportsko-kulturni centar vrijedan 100 milijuna kuna

Novootvoreni Sportsko-kulturni centar Apfel Arenau Makarskoj prostire se na 14 tisuća četvornih metara i kruna je ulaganja u lokalnu zajednicu te više od 100 milijuna kuna vrijedna investicija tvrtke Apfel i obitelji Mije Pašalića. Centar objedinjuje sportske, kulturne, ali i zdravstvene te kongresne sadržaje po koje Makarani više neće morati putovati izvan Makarske.Na projektu je radilo više od 100 izvođača, a otvaranjem više od 30 novih radnih mjesta, prvi i najveći Centar takve vrste,potiče prosperitet Makarske rivijere i unaprjeđuje gospodarstvo cijele županije.

Tvrtka Apfel bavi se distribucijom u ugostiteljstvu i turizmu te je danasjedan od vodećih poslovnih sustava u Dalmaciji i jedan od najuspješnijih distributera u Hrvatskoj. Društveno odgovorno poslovanje ukorijenjeni su u temelje poslovanja tvrtkejoš od 1996. kada ga je Mijo Pašalić osnovao s ciljem unaprjeđenja kvalitete života na tom području, a u tome ga prate i izvršni direktor, sin Matko Pašalići kći Mija Rizvan, direktorica ugostiteljske opreme.

„Ponosan sam jer smo zajedno svih 27 godina, jer znam da čovjek sam u životu ne može ništa napraviti. Velika je stvar za obitelj imati jasnu viziju i misiju u životu i uspjeti ostvariti postavljene poslovne ciljeve, a mi smo, vjerujemo, dobrim dijelom u tome uspjeli. Apfel Arena je vaš i naš zajednički dom u kojemu su svi dobrodošli i želja nam je, u suradnji s gradom Makarskom, hotelijerima i poduzetnicima,udrugama i pojedincima, produžiti turističku sezonu i obogatiti ponudu cijele Makarske rivijere“, istaknuo je na svečanom otvorenju Apfel AreneMijo Pašalić, vlasnik tvrtke Apfel d.o.o. , koji gotovo tri desetljeća potiče kulturni i sportski sadržaj u lokalnoj zajednici, a nju su na otvorenju predstavljale delegacije Grada Makarske na čelu s gradonačelnikom Zoranom Paunovićem, Splitsko-dalmatinske županije predvođene dožupanom Antom Šošićem i načelnici općina Makarske rivijere.

Od doprinosa obnovi kuće oštećene potresom u Petrinji do izgradnje 16 stanova za zaposlenike, tvrtka je kontinuirano i aktivno uključena u život lokalnog, ali i stanovništva iz drugih krajeva Hrvatske, brinući o njihovoj dobrobiti.Izgradnja Sportsko-kulturnog centra Apfel Arena, posljednja je u nizu investicija obitelji Pašalić koja je u dvije godine trajanja izgradnje u cjelokupni projekt društveno odgovornog poslovanja uložila 100 milijuna kuna.

Od samih početaka nastojimoda Apfel bude snažan stup potpore građanima Makarske rivijere, a ovaj je Centar dokaz naše posvećenosti izgradnji bolje i sadržajnije budućnosti za našu djecu i mlade te cjelokupno lokalno stanovništvo, ali i dokaz ulaganja u razvoj turizma. U Makarskoj ugostitelji i hotelijeri kontinuirano ulažu u kvalitetu svojih usluga, a Centarće brojnim sadržajima izvrsno poduprijeti taj koncept strateškog razvoja. Pored toga, sport je oduvijek bio dio našeg obiteljskog identiteta i sretni smo i ponosni što izgradnjom Centra pružamo priliku za nove pobjede brojnim sportskimklubovima s našeg područja, kao i školama koje nemaju dvorane te različitim udrugama hvalevrijednog djelovanja“, poručio je na svečanom otvorenju centra Matko Pašalić, izvršni direktor Apfela.

Na svečanom su otvorenju bili delegacija Hrvatskog nogometnog saveza teizbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, Uprava HNK Hajduk predvođena predsjednikom kluba Lukšom Jakobušićem i članicom Uprave Marinkom Akrap, delegacija Hrvatskog boksačkog saveza na čelu s predsjednikom Bonom Bošnjakom te delegacija Hrvatskog odbojkaškog saveza na čelu s Mirom Pavlovićem.

Uz njih, otvorenje su pozdravili i Barbara Matićsvjetska prvakinjau judu, Andrej Vištica, najbolji hrvatski i jedan od najboljih svjetskih triatlonaca, priznate olimpijke – sestre Lucija i Ana Zaninović, državna prvakinja na 1500 metara Klara Andrijašević, Dina Levačić, jedna od najboljih daljinskih plivačica današnjice koja je preplivala gotovo sve najizazovnije svjetske rute i kanale, Toni Vujčić, svjetski šahovski prvak, predstavnici KK Split, kao i Uprava i igrači MNK Novo vrijeme, aktualni prvaci Hrvatske.

Objedinjujući sportsku, kulturnu i zdravstvenu ponudu te kongres, jedinstveni Centar u Dalmaciji usmjeren je prema poticanju kulturnog i sportskog sadržaja u Makarskom primorju, što tvrtka Apfel godinama provodi i kroz sponzoriranje te organizaciju važnih manifestacija.

 

Fot

 

Foto: Matko Begović