fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

U Šibeniku postavljena 3 metra duga i oko 300 kilograma masivna knjiga

Ovogodišnji Advent u Šibeniku dobio je posebnu atrakciju – knjigu od 300-njak kilograma koja krasi fontanu u šibenskom perivoju u čast poznatog znanstvenika.

Radi se o posveti velikom šibenskom znanstveniku i botaničaru Robertu Visianiju i obilježavanju 180-e obljetnice izlaska njegovog životnog djela – zbirke „Flora Dalmatica“, a taj naziv nosi i golema knjiga u šibenskom parku.

Knjigu su osmislili umjetnici i kreativci okupljeni oko Kolektiva 4B, šibenske mreže kulturne suradnje, a koji su u izradu ove grdosije utrošili 500 radnih sati. Oko knjige, uz rub fontane, postavljen je vremeplov s najznačajnijim trenucima iz Visianijevog života i karakterističnim biljkama šibenskog podneblja, piše portal ŠibenikIN.

Ova edukativna atrakcija dio je blagdanskog programa Adventure, u izradi knjige sudjelovalo je 17 ljudi, a prema riječima umjetničkog tima koji ju je izradio, golema knjiga trebala bi izdržati sve vremenske uvjete.

Adventura ove godine nosi atribut “zero waste” i humanitarnog je karaktera pa će prihod biti uplaćen za liječenje 6-godišnje Kiare Goršić.