fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Vinkovci: U jedinstvenoj humanoj božićnoj utrci za blagom sudjelovalo čak 35 veselih ekipa…

Da radosti božićnih blagdana nisu samo one snježne, pokazali su danas brojni Vinkovčani i Vinkovčanke koji su sudjelovali u nesvakidašnjoj potrazi za blagom. Ova adventska utrka okupila je čak 35 uvježbanih ekipa, a kada tu dodamo kuhano vino, fritule i ostale delicije, odlična zabava nije mogla izostati…

U organizaciji Vinkovci HALF marathona na jedinsvenoj adventskoj ekipnoj utrci vidjeli su se baš kako su i najavili priređivači: poderane gaće, rakija, fritule, kuhano vino, kobasice, čvarkuše, pivo izazovi su ove utrke koja završava alkotestom. Start je bio zakazan u 18 sati ispred topa kod Muzeja, a na istom je mjestu bila i završnica.

Ruta se prema pravilima sastojala od šest kontrolnih točki, a ukupna dužina je 600 metara. Sadržajno su povezane i prolaze se prema zadanom redoslijedu, degustacija je dio same utrke, a tko preskoči zadatak, dobiva kazneno vrijeme, u prvoj točki svaka ekipa morala je pojesti šest poderanih gaća kako bi dobila natjecateljsku majicu i kemijsku olovku dok je u drugoj morala popiti šest rakija kako bi dobili kuvertu sa zadatcima koje će rješavati nakon trčanja. U sklopu treće i četvrte kontrola točke natjecatelji su morali pojesti šest fritula i zaliti ih s tri čaše kuhanog vina. U petoj, već zasigurno „veseli” natjecatelji moraju pojesti po tri kobasice i čvarkuše, dok na šestoj ekipa mora popiti tri piva kako bi dobila zagonetku s tri termina pomoću kojih mora odgonetnuti rješenje, a to su osoba ili pojam vezani uz Vinkovce, stoji u propozicijama.

Imaju tri besplatna pokušaja pogađanja nakon čega za svaki sljedeći pokušaj moraju popiti tri piva i tako za svaki idući termin. Nakon što uspješno riješe zagonetke, počinju potragu za blagom.

A nakon uspješnog pronalaska, ekipa dolazi u ciljnu ravninu gdje policija s alkotestom mjeri razinu alkohola u krvi. Zbroj svih promila čini broj koji će se dodati ukupnom vremenu, a pobjednici će biti oni s najbržim vremenom.

Iz Vinkovci HALF marathona ponosni su i humani dio projekta, pozvali su sve sudionike na dobrovoljnu uplatu donacije na račun Dječjeg doma sv. Ana koji brine o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Naime, projektom „Učionica za život” namjeravaju opremiti i urediti zasebnu stambenu jedinicu za mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi, uz izravne uplate na račun Dječjeg doma broj računa: HR9623900011100014809, opis uplate „donacija – učionica za život”.

-Čestitke organizatorima na jedinstvenoj ideji jer druženje, zajedništvo i dobra atmosfera upravo je ono što nam svima treba u ovim vremenima- poručio je i sam aktivni sudionik, gradonačelnik Ivan Bosančić u objavi putem facebooka. (novosti.hr/PL)