fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Udruga “Bubamara”

Udruga “Bubamara” već dugi niz godina okuplja osobe s invaliditetom. Osim informacijske i tehničke pomoći osobama s invaliditetom, udruga se bavi i aktivnim uključivanjem svojih članova u društvene sadržaje zajednice, kao i podizanjem kvalitete i neovisnosti života članova i njihovih obitelji. Od samog osnutka Udruga se sustavno razvijala te je svojim postignućima stekla zavidan utjecaj u zajednici.

Po svom sastavu Udruga je jedinstvena jer obuhvaća gotovo sve vrste invaliditeta. Članovi se međusobno pomažu i nadopunjuju u svim programskim aktivnostima što dovodi do razvoja suportivnih grupa, stjecanja novih vještina, samoosposobljavanja, osamostaljivanja i osnaživanja za život bez roditelja i skrbnika.

Provedba projekata Udruge „Bubamara“ ostavlja neupitno pozitivan utjecaj na sve dionike uključene u zajednici (tijela lokalne vlasti, zdravstvene ustanove, obrazovne institucije, institucije kulturnoga karaktera, tržište rada, mediji, itd.), te im pruža uvid u problematiku osoba s invaliditetom, ukazujući na njihove potrebe i potencijale. Socijalne usluge prvenstveno utječu na poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji, podstavljajući temelje za njihovo neovisno življenje, rasterećenje skrbničkih obveza, samostalno odlučivanje, sudjelovanje na tržištu rada i pristupanje uslugama koje nisu osigurane redovnim sustavom o skrbi.