fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Valamar za iduću godinu najavio investicije od 700 milijuna kuna

Valamar Riviera objavila je rezultate poslovanja za prvih šest mjeseci ove godine. Prihodi od prodaje iznosili su 512 milijuna kuna, to jest 22% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine…

Ostvareno je 1,9 milijuna noćenja, ili 30% više te rast prosječne dnevne cijene za 8%, čime je Valamar već drugu godinu za redom ostvario izrazito visoke stope rasta prodaje u prvoj polovini godine. Ukupni prihodi iznosili su 571 milijun kuna te je ostvaren rast operativne dobiti od 14% na iznos od 90 milijuna kuna. Rast prihoda i operativne dobiti rezultat je kontinuiranih ulaganja u povećanje konkurentnosti i podizanje kvalitete objekata i usluga, razvoja destinacijskih proizvoda s dodanom vrijednošću kao i akvizicije Imperiala Rab.

U lipnju je završen najveći godišnji investicijski ciklus Valamar Riviere vrijedan nešto više od 900 milijuna kuna, od čega se veći dio odnosio na dva nova ljetovališta u Rapcu – Family Life Bellevue Resort 4* i Valamar Girandella Resort 4*/5*. Ulaganja obuhvaćaju i daljnje podizanje kvalitete kampova prema premium segmentu te niz projekata podizanja kvalitete, operativne efikasnosti i energetske učinkovitosti. Značajno postotno povećanje bookinga najavljenih noćenja do kraja godine uz vrlo dobar prihvat novo investiranih objekata ukazuju na pozitivna očekivanja poslovne godine, čemu će također pridonijeti rast u prvom polugodištu i konsolidacija poslovanja Imperiala Rab.

„Valamar do 2020. godine planira investirati do 2 milijarde kuna u repozicioniranje portfelja prema ponudi i uslugama visoke kvalitete i nastaviti ostvarivati dvoznamenkasti rast operativne dobiti na godišnjoj razini. Za 2018. godinu pripremamo investicijski ciklus vrijedan 704 milijuna kuna u podizanje kvalitete smještaja i razine usluge.

Želimo biti prepoznati kao najpoželjniji poslodavac u turizmu te ćemo nastaviti s ulaganjima u ljudske potencijale s ciljem progresivnog podizanja plaća i poboljšanja uvjeta za rad. Imali smo dvije sjajne godine rasta poslovanja u predsezoni i vjerujem da ćemo ulaganjima u razvoj proizvoda i djelatnika uspjeti zadržati pozitivan trend poslovanja izvan glavne turističke sezone.“- istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

U 2018. godini Valamar planira otvoriti prvi Kinderhotel u svom portfelju, Valamar Girandella Maro Resort 5*, i zaokružiti repozicioniranje destinacije Rabac u vodeću odmorišnu destinaciju za goste više platežne moći. Investicija u Valamar Pinia Family Suites u Poreču će također donijeti novi luksuzni hotel za obiteljski odmor.

Također, u planu investicija za 2018. godinu je i nastavak strategije intenzivnog ulaganja u segment premium kampiranja, i to u Valamarove kampove u Istri i na Krku. U Dubrovniku je u fokusu investicija u dodatne sadržaje hotela Valamar Argosy, a u planu su i brojni drugi projekti ulaganja u turističke objekte, sadržaje za goste i smještaj za sezonske zaposlenike.

Izvor: Poslovniplus.com