fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Varaždin ima novu adventsku atrakciju – prvi panoramski kotač u Hrvatskoj!

Varaždin je dobio još jednu atrakciju u sklopu adventskog programa – panoramski kotač, prvi takve vrste koji je postavljen u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina zajedno s novinarima i mnogobrojnim građanima već su prvog dana, u petak, 3. prosinca 2021. godine imali priliku vidjeti panoramu grada s nove pozicije.

Kotač je visok 23 metra, a stigao je iz talijanske tvornice Lamborgini. Na kotaču je 18 gondola i u svaku stane četvero ljudi, a vožnja traje dvije-tri minute. Radit će svaki dan od podneva pa sve do ponoći, a vikendom od 10 sati do ponoći. Atrakciju su Gradu Varaždinu ponudili stalni partneri na Špancirfestu, a ova atrakcija Grad Varaždin ne košta ništa zahvaljujući partnerstvu s tvrtkom „Fest“. Cijena ulaznice za odrasle je 40 kuna, za mlade do 18 godina 30 kuna, za malu djecu u pratnji roditelja je besplatno, a u ponudi je i obiteljska ulaznica za dvoje odraslih i dvoje djece 120 kuna – pojasnila je Jelena Toth.

„Siguran sam da je varaždinski advent najbolji advent u Hrvatskoj. Kuća pokraj koje je smješten kotač je bez stanara, kotač je na javnoj površini, a osobno sam kontaktirao vlasnika s kojim smo dogovorili ispitivanje stabilnosti iako je svakome jasno da nema nikakvih vibracija.“– rekao je gradonačelnik otklonivši sve rasprave o poziciji i sigurnosti postavljanja kotača na početku Gajeve ulice.

Riječi novinara i građana koji su se prvi provezli kotačem bile su zapravo najbolji poziv svim građanima i posjetitelja da uživaju u atraktivnom pogledu na grad i najbolji advent u Hrvatskoj. I dok London ima „London eye“, Beč ima Prater, a Varaždin je kao „mali Beč“ dobio svoj „Varaždinski ketač“ kako ga je u šali nazvao gradonačelnik Bosilj. Uz Ledenu čaroliju, klizalište, ledeni tobogan, kuću Djeda Mraza i veliki panoramski kotač sigurno će privući mnogobrojne posjetitelje iz cijele Hrvatske da posjete i osjete ugođaj adventa u bajkovitom Varaždinu. (Grad Varaždin)