fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

U Virovitici će se graditi studentski dom sa 108 kreveta

U Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici je jučer potpisan ugovor za gradnju novog studentskog doma. Početak radova na novom studentskom domu bit će u srijedu, 31. kolovoza, u 10 sati. Potpisivanju ugovora nazočili su ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, dekanica Visoke škole Virovitica Vesna Bedeković, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin te brojni drugi gosti. Projekt je prijavljen u sklopu operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”, a nositelj i investitor je Visoka škola. Dom će imati 108 kreveta i površinu od 2300 četvornim metara. Ukupna vrijednost projekta je 19.373.876,98 kuna, a iznos EU potpore 18.524.301,88 kuna. Projekt traje do 30. kolovoza 2017. godine, kada bi novi studentski dom trebao biti završen.

Ugovore je u ime Visoke škole Virovitica, u nazočnosti prodekana za nastavu Olivera Jukića, prodekana za razvoj Nevena Garače, voditeljice projekta Edite Tolušić i predsjednice Studentskog zbora Visoke škole Virovitica Ive Ribić, potpisala dekanica Vesna Bedeković. Ugovori su potpisani s tvrtkom Domogradnja Virovitica, za izgradnju studentskog doma; tvrtkom Javorović Virovitica, za opremanje interijera; tvrtkom Solaris Pons Osijek, za instalaciju sunčane elektrane na građevini studentskog doma te s tvrtkom Primat-RD Hrvatski Leskovac, za nabavu specijalizirane opreme.

Nakon potpisivanja ugovora ministar Tolušić nazočio je Početnoj konferencija u okviru projekta “Centar za posjetitelje – Dvorac Janković”, u Suhopolju. Nakon toga posjetio je Našice gdje se sastao s čelnicima Našica. Nakon sastanka posjetio je Veliki i Mali dvorac u Našicama, Gregerovu vilu te Franjevački samostan i kapelicu obitelji Pejačević, koji su projekti u okviru obnove kulturne baštine. Nakon toga obišao je radove na križanju Radićeve i Zvonimirove ulice, a to je projekt sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU-a.V.Grgurić

Izvor: www.glas-slavonije.hr | Foto: VLADIMIR GRGURIĆ