fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Vladislavci su prva općina u Hrvatskoj s besplatnim vrtićem

“Čovjek ispred svega” – deviza je općinske uprave Vladislavaca na čelu s Marjanom Tomasom.

Općina Vladislavci je mala i malog proračuna, ali puna “srca” i socijalne osjetljivosti, u zajednicu se ulaže mnogo, a po mnogočemu je ta općina bila predvodnik trendova i uzor drugima.

Sada je Općina Vladislavci opet među pionirima – pomaže mlade obitelji financiranjem vrtića, jaslica i predškolskog odgoja tako da oni postaju besplatni u cijelosti za svu djecu s područja općine Vladislavci.

Vladislavci su, kažu u općinskoj upravi, postali prva slavonska općina i među pet lokalnih samouprava u Hrvatskoj, uz Umag, Vrliku, Obrovac i Belišće, u kojima je vrtić besplatan.

Na prijedlog općinskog načelnika Marjana Tomasa, Općinsko vijeće donijelo je odluku o besplatnom vrtiću. “Analizirajući ovogodišnji proračun, osigurana su dodatna sredstva i tako u cijelosti roditelji oslobođeni plaćanja dječjih vrtića. Financiramo troškove boravka u jaslicama i dječjim vrtićima u iznosu od 100 posto od ukupnog mjesečnog troška jaslica/dječjeg vrtića koji roditelji odaberu te u 100-postotnom iznosu ukupnog mjesečnog troška rada predškolskog programa u vrtiću u Vladislavcima.

Želimo mještanima olakšati svakodnevnu egzistenciju, pa Općina Vladislavci u 2019. godini provodi niz socijalnih poticajnih mjera, od kojih je jedna odluka o besplatnom vrtiću za svu djecu, a kojom želimo dati poticaj roditeljima s područja Općine Vladislavci, ali i šire, ne samo da ostanu živjeti i raditi u našoj sredini nego potaknuti i pridonijeti demografskoj obnovi naše domovine. Vjerujemo da će ova poticajna mjera pomoći obiteljima s malom djecom i da će znatno rasteretiti njihove kućne proračune, a sve u želji da se u općini Vladislavci poveća broj naših malih sumještana“, rekao je općinski načelnik Marjan Tomas.

Darko Pejić/Glas Slavonije