fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

VUKOVAR JE USPJEŠNO (P)OZDRAVIO ŽIVOT

Prošlog vikenda u Vukovaru je održan po prvi puta Festival Zdravlja u sklopu projekta (P)ozdravi život!

Projekt je odobren u sklopu Poziva Promocija zdravlja i prevencija bolesti – faza II u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 46.315,80 eura (348.966,38 kn) u 100% iznosu bespovratnih sredstava, od čega Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira 85% vrijednosti projekta dok je preostalih 15% sufinancirano sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Grad Vukovar i Udruga Liga protiv raka Vukovar željeli su ovim projektom motivirati građane grada Vukovara i Vukovarsko srijemske županije, onkološke bolesnike, njihove obitelji te ostalu zainteresiranu javnost na sudjelovanje na trodnevnom Festivalu zdravlja prepunog sadržaja.

Od četvrtka 20. travnja. do subote 22. travnja 2023. godine trajao je Festival uz bogati program koji je uključivao provedbu brojnih radionica, predavanja, savjetovanja, edukacija i pregleda, sve u cilju promicanja preventive, važnosti ranog otkrivanja malignih bolesti i zdravog načina življenja.

Uz mnogobrojne štandove predstavili su se brojni izlagači koji su prezentirali svoje proizvode i usluge povezane sa zdravim načinom života. Među njima projekt su podržali i obrazovne institucije kao što su Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru, Srednja strukovna škola „Marko Babić“, Osnovna škola Josipa Matoša, zdravstvena i veterinarska škola dr. Andrije Štampara Vinkovci.

U subotu, 22. travnja 2023. godine Festival je upotpunio Mario Valentić sa svojim edukativno – zabavnim i rekreativni programom pod nazivom HealthyFIT koji je povezao cijele obitelji od najmlađih do najstarijih članova.

Osim sportskih aktivnosti provodila su se i smoothie natjecanja, te pripremali zdravi smoothiji raznih okusa.

Cijela manifestacija se održavala u impresivnom perivoju Gradskog muzeja grada Vukovara.