fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

U Vukovaru se održava Međunarodni kamp za mlade

VUKOVAR, U okviru projekta „Train to maintain, teach to reach – 21st century competencies”, koji se održava u organizaciji Europskog doma Vukovara, u gradu na Dunavu održava se kamp za mlade.

„Razmjena mladih uključuje 48 sudionika iz šest partnerskih zemalja: Osmijeh za osmijeh (BiH), PeP Pirot (Srbija), Onestin (Rumunjska), Go On (Ukrajina), Y.E.S. (Rumunjska), Campus15 (Njemačka), OI Remizijana (Srbija) i EDVU (Hrvatska). Tijekom dva tjedna trajanja razmjene mladih provodit će se razne aktivnosti koje uključuju raspravu, rad u malim grupama, razgovor na engleskom, sudjelovanje u kreativnim radionicama, medijskim grupama, simulacijama i sportskim događajima koje doprinose razvoju vještina i kompetencija 21. stoljeća kod mladih koje će im nakon završetka redovitog školovanja značajno povećati mogućnosti za pronalaženje željenog zaposlenja“, rekla je koordinatorica projekta Slađana Trbulin.

U okviru projekta danas je u središtu Vukovara održana Prezentacija projekta kao i izložba radova mladih s kreativnih radionica. Za 28. srpanj najavljena je prezentacija rezultata rada medija grupe. Kamp je počeo 15. srpnja, a održava se do 29. ovoga mjeseca. Projekt je financiran sredstvima Europske komisije kroz program Erasmus+.

IVAN MATIĆ

Izvor: www.press032.com