fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Za skupljenih 5 kilograma starog papira, bugarski učenici imaju pravo na besplatnu knjigu po izboru

Od početka školske godine dijeli nas nešto više od deset dana, a pripreme za povratak u školske klupe lagano se zahuktavaju. Tako će primjerice u Bugarskoj početkom rujna biti organzirana akcija za djecu koja će ako donesu 5 kilograma starog papira moći na poklon dobiti knjigu po vlastitom izboru.

Neposredno prije početka školske godine, djeca u Sofiji, Plovdivu i Ruseu moći će isprazniti svoje ladice sa starim knjigama, novinama, papirima i još k tome biti nagrađeni za to. Naime, bugarska će djeca u rujnu ove godine imati priliku zaraditi besplatnu knjigu po vlastitom izboru predajom 5 kilograma starog papira. Kampanja, prikladno nazvana ‘Stari papir za novu knjigu’, održat će se u ova tri velika grada te će i roditelji i djeca imati priliku počistiti otpadni papir iz prethodne školske godine i dobiti besplatnu knjigu za vedriji povratak u školu.

Svi koji će donijeti stari papir imaju pravo na jednu knjigu, a organizatori ujedno napominju da će, ako netko donese dodatnih 5 kilograma papira, dobiti posebnu knjigu, tiskanu za ovu priliku, pod nazivom “Čuvari planeta”. Knjiga daje činjenice i savjete o ekološkim aktivnostima, od kompostiranja i smanjenja upotrebe plastike do čišćenja plaža i pomoći divljim životinjama. Prošle godine, ovom manifestacijom, nadležni su uspjeli prikupiti blizu 300 tona starog papira. Štoviše, u akciji je sudjelovalo 55.828 djece, a dobili su oko 66.000 knjiga.

Izvor: Green.hr
Foto: Pixabay