fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Zadar slavi: Bolji smo od Barcelone i Pariza!

Spektaklom organiziranim na središnjim gradskom trgu u Zadru u nedjelju prijepodne svečano je obilježeno i proslavljeno proglašenje Zadra najboljom europskom destinacijom u 2016. godini.

Zadar je ovu titulu dobio osvajanjem najvećeg broja online glasova na portalu Europran best destinations 11. veljače ove godine, u konkurenciji 20 europskih gradova , među kojima su bili London, Amsterdam, Pariz, Barcelona, Milano…

Plaketu najbolje EU turističke destinacije zadarskom gradonačelniku Božidaru Kalmeti na pozornici je na Narodnom trgu uručio direktor belgijskog portala European best destinations (EBD) Maximilien Lejeune, koji je, čestitajući Zadru, rekao jedan kuriozitet: u deset godina provođenja ovakvog načina biranja naj destinacije u Europi Zadar je pobijedio s najvećim brojem ikada osvojenih glasova, više od 50 tisuća.

To potvrđuje sjajnu sinergiju koju u Zadru  imate, iako je veliki broj glasova stigao i izvan Hrvatske. No Zadrani zaista iznimno vole svoj grad, to je izvanredno rekao je Lejune.

Uručivanje plakete Zadru bio je trenutak pred vrhunac spektakularne proslave na trgu – uz zvuke Beethovenove „Ode radosti“, službene himne EU, i stotine okupljenih građana i turista.

Senzacionalan uspjeh velikim je djelom zasluga troje mladih ljudi – Lorete Bačić, Vedrana Božičevića i Mate Pece, koji su, nakon što je Zadar nominiran, u TZGZ došli  s osmišljenim konceptom „gerilskog marketinga“. Oni su u borbi za online glasove, osmisli i proveli kampanju kojom su „pokorili“ sofisticirane PR agencije i marketinške stručnjake jedne Atene, Rima, Pariza, Londona… Stoga su u nedjelju imali zaslužena „počasna“ mjesta uz direktora EBD –a Maximiliena Lejeunea

Izvor: www.jutarnji.hr – Tiskano izdanje 11.04.2016.