fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Zagreb dobio svoju verziju londonskog double decker busa

Po uzoru na popularni londonski Routemaster autobus, jedan takav, samo plave boje, počeo je prevoziti turiste u Zagrebu, uz nezaboravno iskustvo razgledavanja povijesnih i kulturnih središta grada.

– Prva probna vožnja počela je jučer u 11 sati u Palmotićevoj ulici, u kojoj su uživali djelatnici Turističke zajednice grada Zagreba. U sljedećoj turi već je bilo i ponešto turista – zadovoljno komentira Zijad Derviščaušević, vlasnik Cab Cluba Zagreb u čijem je vlasništvu i autobus.

Njegova tvrtka nudi različite marketinške usluge, a od danas i razgledavanje grada u plavom autobusu na kat s otvorenim krovom.

– Po uzoru na britansku kulturu, odlučili smo se za ovakav projekt. Smatramo da je ovo odličan spoj britanske i hrvatske kulture koji će Zagrebu dati poseban doživljaj – objašnjava Derviščaušević te dodaje kako nemaju prevoditelje za turiste, nego će pri ulasku u autobus dobiti opis trase i programa jer im je cilj da se sami zainteresiraju i istražuju Zagreb. Ruta je dugačka 16 kilometara te je obilježena u brošurama, a obuhvaća oko 17 lokacija. Ako se netko posebno zainteresira za određenu lokaciju ili znamenitost, dobit će potrebne informacije za svoje daljnje razgledavanje.

– Službeno otvorenje održat će se u rujnu te do tada očekujemo pozitivan odaziv za koji vjerujemo da će se nastaviti i nakon otvorenja – rekao je Derviščaušević.

Novi autobus će voziti petkom, subotom i nedjeljom od 11 sati, a svaka tura traje oko 45 minuta. Početna i završna točka je u Palmotićevoj 2, kod križanja sa Vlaškom, cijena za odrasle iznosi 90 kuna, dok je za djecu od treće do 12. godine 45 kuna. (I. Ivandić)

Izvor: www.jutarnji.hr | Foto: Damjan Tadić / HANZA MEDIA