fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Zagrebačka filharmonija nastupom u Subotici nastavlja EU projekt Fil(m)harmonija

Nakon Novoga Sada i Iloka u 2019. te Vukovara u lipnju ove godine, Zagrebačka filharmonija u suradnji s Muzičkom omladinom Novoga Sada nastavlja svoj EU projekt Fil(m)harmonija.

Od ove subote 19. do ponedjeljka 21. rujna – u tri večeri na Trgu slobode u Subotici – naš vodeći orkestar priprema tri nezaboravne večeri glazbe i filma s početkom u 20:00 sati.

Izvedbe projekta Fil(m)harmonija dio su EU projekta prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije, a nakon Novoga Sada, Iloka te Vukovara, Subotica je najnovija postaja u njegovoj provedbi.

Na rasporedu sve tri večeri Chaplinovi su kultni filmovi Pasji život i Mališan, a velikim orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će maestro Krešimir Batinić.

Projekt je financiran sredstvima EFRR-a i IPA II fondova Europske unije. U izvedbama, kao gosti Zagrebačke filharmonije, sudjeluju i glazbenici odabrani audicijom Muzičke omladine Novoga Sada.

Nositelji projekta Zagrebačka filharmonija i Muzička omladina Novoga Sada s velikim veseljem ističu suradnju u ovome EU projektu koji su prepoznali kao priznanje, ali i kao obvezu. A brojna publika koja je pratila dosadašnje izvedbe – za koju nema sumnje da će se ponoviti i u Subotici, najbolja je potvrda njegove uspješnosti.