fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Zagrebačka zračna luka certificirana kao sigurna u uvjetima pandemije COVID-19

Prema pisanju portala Croatian Aviation, zagrebačka zračna luka među prvim je europskim zračnim lukama uspješno prošla program akreditacije za uspostavu zdravstveno sigurnosnih mjera u uvjetima COVID-19 pandemije.

Naime, međunarodna zračna luka Zagreb uspješno je prošla program akreditacije za uspostavu zdravstveno sigurnosnih mjera u uvjetima COVID-19 na zračnim lukama, razvijen od strane Svjetskog vijeća zračnih luka (Airports Council International – ACI World). U provedenom postupku procjene svih dostavljenih dokaza Međunarodna zračna luka Zagreb dokazala je da pruža uvjete za sigurno putovanje svim korisnicima te dobila Certifikat AIRPORT HEALTH ACCREDITATION, u trajanju od narednih 12 mjeseci.

Riječ je o procesu ispitivanja uvjeta i organizacije za zdravstveno sigurno korištenje prostora zračne luke, propisanih u skladu s preporučenim zdravstvenim mjerama utvrđenim u ACI smjernicama za ponovno pokretanje i oporavak zračnog prometa (ACI Aviation Business Restart and Recovery Guidelines). Program je osmišljen s ciljem utvrđivanja i dokazivanja činjenice da su zračne luke sigurna mjesta za boravak prilikom putovanja te da se poduzimaju mjere predostrožnosti kako bi se smanjio svaki rizik po zdravlje putnika.

Svjetsko vijeće zračnih luka (Airports Council International – ACI World) jedini je globalni trgovinski predstavnik zračnih luka na globalnoj razini. Osnovano je 1991. godine, a zastupa interese zračnih luka s vladama i međunarodnim organizacijama, razvija standarde, politike i preporučene prakse za zračne luke te pruža informacije i mogućnosti za obuku za podizanje standarda širom svijeta. Cilj mu je pružiti javnosti siguran, učinkovit i ekološki odgovoran sustav zračnog prometa.