fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Zagrebački Muzej prekinutih veza otvoren i u Hollywoodu

Muzej se nalazi kod zgrade u kojoj se održava dodjela Oscara i uz Hollywood bulevar3

– Nevjerojatan je osjećaj voziti se po centru Los Angelesa i vidjeti natpis Museum of Broken Relationships – kaže nam Dražen Grubišić, koji je s Olinkom Višticom vlasnik zagrebačkog Muzeja prekinutih veza. Inačica njihova muzeja preksinoć je u Hollywoodu otvorena i za širu publiku. Muzej je otvoren na prostoru od preko tisuću četvornih metara. Ideja da se i u tom gradu otvori isti muzej stara je oko godinu dana.

– Odvjetnik i kolekcionar John B. Quinn, vlasnik poznatog ureda koji primjerice zastupa Samsung i Uber, bio je na proputovanju kroz Hrvatsku i naš mu se muzej jako svidio. Nakon što nas je kontaktirao s prijedlogom, prošlo je gotovo godinu dana jer se tražio idealan prostor u centru grada. Muzej se nalazi kod zgrade u kojoj se održava dodjela Oscara i uz Hollywood bulevar – rekao je Dražen Grubišić.

No znači li to da su Grubišić i Vištica zapravo prodali licencu za svoj muzej koji je proizišao iz izložbe u kontejneru na Salonu mladih održanom prije više od deset godina?

– Na neki način da, ali mi nismo McDonald’s pa smo bili uključeni u kreiranje novog muzeja, dali smo dio svoje kolekcije. I dalje ćemo pratiti što se događa i sudjelovati – kaže Grubišić.

Izvor: www.jutarnji.hr