fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Patentirao stol kojeg traže iz cijelog svijeta

Mjesecima je vrtio ideju u glavi. Napokon, u svibnju prošle godi­ne, s još troje prijatelja napravio je prototip. Poznati dizajneri bili su iznenađeni njegovom ljepotom, čvrstinom i funkcionalnošću.

SLAVONSKI BROD – Postoji li dobar i kvalitetan stol na kojemu možete držati računalo i gadgete, ima rješenje za silne ka­bele koji dolaze uz te uređaje te veličinom, oblikom i dizajnom pristaje svakom prostoru? Odgo­vor je da, ali tek odnedavno. Na­ime, mladi Matej Grozdanović iz Batrine napravio je prvi modular­ni stol Modulos, koji upravo kreće u masovniju izradu.

Modulos je funkcionalan, može se rasklopiti i preslagivati, lako je prenosiv i praktičan. Ideja je došla sasvim slučajno.

– Bio sam podstanar u malom stanu u Zagrebu i trebao mi je radni stol. No nisam želio kupovati mali stol jer sam znao da ću se s vremenom preseliti u veći stan. Tako mi je na pamet pao modularni stol. Iskreno, mislio sam da to već postoji, ali pretra­gom na netu shvatio sam kako to nitko ne proizvodi – kaže Matej.

Mjesecima je vrtio ideju u glavi. Napokon, u svibnju prošle godi­ne, s još troje prijatelja napravio je prototip. Poznati dizajneri bili su iznenađeni njegovom ljepotom, čvrstinom i funkcionalnošću.

– Modularni stolovi već postoje, ali nijedan nema izmjenjivu radnu površinu. Ovdje se površina sasto­ji od modula, drvenih ploča koje se međusobno spajaju u mrežu. Imate slobodu slaganja komplet­ne površine i oblika stola – ističe 28-godišnji inovator.

U izradi ko­riste slavonski hrast pa je priča ekološka i dugoročno štedi kućni budžet. Matej je zaštitio inovaciju te s partnerima, od kojih je jedan Amerikanac, osnovao je tvrtku za prodaju i distribuciju sa sjedištem na Floridi.

Već su primili brojne narudžbe iz Velike Britanije, Nje­mačke, Norveške, SAD-a, Slove­nije i Hrvatske, a javili su im se i potencijalni investitori. Međutim, Matej se opredijelio za financira­nje putem crowdfundinga, a želi i da cijela proizvodnja i svi dijelovi budu isključivo iz Hrvatske.

Izvor: www.sbplus.hr