fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Zagrebački startup osvojio 35.000 kn

Osvojili žiri idejom iz kategorije children-friendly tehnologije.

U sklopu PAR poduzetničkog kampa održanog u četvrtak na Trsatskoj gradini zagrebački Juvo – Home Friend proglašen je najboljim startup timom. Matija Srbić, Ivor Turčin i Sara Bajlo osvojili su žiri idejom iz kategorije children-friendly tehnologije čiji je cilj spojiti baby-proofing doma s modernom tehnologijom te time odnijeli Grand Prix nagradu u vrijednosti od 35.000 kuna.

Uz novac osvojili su edukacije, usluge mentoriranja, prostor za inkubaciju u trajanju od šest mjeseci i marketinške usluge izrade logotipa za svoju startup ideju. Ujedno, postali su prvi tim koji je prošao na nacionalnu razinu natjecanja Startup Europe Awards koje će se održati u listopadu i zastupa šest kategorija-Social, ICT, Energy, Tourism, Cities, Creative Industries i Water.

Pobjednici nacionalnog natjecanja ulaze na europsko natjecanje, gdje će se u prosincu u Bruxellesu natjecati u žestokoj konkurenciji najboljih europskih startupova. Drugo mjesto na PAR poduzetničkom kampu osvojila je Monica Rogić s idejom personalizirane četkice, dok je Morana Jokić osvojila treće mjesto s idejom tablet za planiranje rada odgojitelja.

Izvor: www.poslovni.hr