fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Završetak projekta „Naučimo plivati – škola plivanja“ 2016.

U ponedjeljak, 20. lipnja 2016. godine na vinkovačkim bazenima „Lenije“ održana je jedna od završnica projekta obuke neplivača i usavršavanja plivanja pod nazivom „Naučimo plivati – škola plivanja“ 2016.

Projekt se provodio četvrtu godinu za redom, a namijenjen je svim učenicima osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije. Glavni pokrovitelj projekta je Vukovarsko-srijemska županija preko Upravnog odjela za obrazovanje i šport. Općine i gradovi su najvećim dijelom sufinancirali troškove prijevoza, dok su ostatak pokrivali roditelji polaznika.

Projekt je s provedbom započeo 27. veljače 2016. godine, a završit će 23. lipnja 2016. godine. Zbog velikog interesa polaznika, podijeljen je u dva ciklusa. U prvom ciklusu sudjelovalo je više od 830 polaznika iz 23 osnovne i 8 područnih škola, dok je u drugom ciklusu sudjelovalo više od 560 polaznika iz 21 osnovne i 15 područnih škola.

Ukupno je u projektu sudjelovalo više od 1390 polaznika iz 44 osnovne i 23 područne škole s područja cijele Vukovarsko-srijemske županije.

Program sadrži 16 školskih sati obuke, a provodio se kroz 8 organiziranih dolazaka. Svaki dolazak polaznici su prolazili kroz obuku u trajanju od 2 sata, odnosno 120 minuta. Program se provodio prema plivačkom programu Vinkovačkog plivačkog kluba „Plan i program obuke neplivača za djecu od 6 do 14 godina“. Provedeno je preko 1500 sati obuke.

Prijevoz i obuka su se odvijali radnim danima i subotama u suprotnim smjenama od nastave, a polaznici su putovali u pratnji učitelja iz škole prosječno jednom tjedno. Za potrebe projekta izvršeno je preko 240 prijevoznih tura.
Izvor: www.cibalia.hr