fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Zoran Šprajc je najpopularniji i najbolji televizijski novinar

Urednik i voditelj RTL Direkta Zoran Šprajc proglašen je na Weekend media festivalu najpopularnijim i najboljim televizijskim novinarom za ovu godinu, čime je postao dvostruki dobitnik nagrada prenosi Vecernji List.

Naime, odlukom tisuću anketiranih građana upravo je Šprajcu pripala Nagrada za najpopularnijeg novinara, a isto mišljenje dijeli i 170 stručnjaka Hrvatske udruge za odnose s javnošću te profesori i studenti novinarstva koji su u kategoriji Najboljeg televizijskog novinara izabrali također Šprajca.

Primajući nagradu za najpopularnijeg novinara Šprajc reče da ta nagrada nije samo njegova već i svih onih koji rade RTL Direkt, dok je prilikom preuzimanja nagrade za najboljeg televizijskog novinara počeo u šaljivu tonu:

– Kolege su mi prije dodjele nagrade prijetile da će se, dobijem li je, vezati lancima za vrata protestirajući jer sam ja urednik i voditelj emisije, ali nisam novinar. Neću reći da griješe. I zato ovu nagradu posvećujem svim novinarima i novinarkama koje rade priloge za RTL Direkt.

U kategoriji najboljeg radijskog novinara ili novinarke, dodijeljene su dvije nagrade jer su dvije novinarke osvojile isti broj glasova, pa su najboljim radijskim novinarkama u 2016. proglašene Barbara Kolar s Antene te Elijana Čandrlić s Hrvatskog radija. Helena Puljiz proglašena je pak najboljom u kategoriji novinara internetskih portala, dok je Ante Tomić dobio nagradu za najboljeg novinara u tisku.

Izvor: Vecernji List