Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Braća Sinković proglašena najboljim veslačima svijeta

Na svečanoj dodjeli nagrada u Londonu, svjetski prvaci u veslanju u disciplini dvojac bez kormilara, Martin i Valent Sinković, izabrani su za najbolju mušku posadu 2019. godine. Ovo je još jedno veliko priznanje za europske, svjetske i olimpijske pobjednike, braću Sinković, koji su ponovo dokazali da su njihov rad i rezultati prepoznati u cijelom svijetu.

„Presretni smo zbog nagrade jer je ovo velika potvrda koliko vrijedimo u svijetu. Možda je najveća potvrda za to što smo prešli u novu disciplinu te smo i tu uspjeli obraniti svjetsku titulu”, rekao je Valent Sinković.

Izvrsnost braće Sinković već je 2016. godine službeno priznata od strane Svjetske veslačke federacije kada su Martin i Valent proglašeni najboljom muškom posadom, dok je trener Nikola Bralić za najboljeg veslačkog trenera na svijetu izabran 2015. godine.
„Stvarno je velika čast kada te svjetska organizacija u tvom sportu izabere za najbolju posadu u svijetu i to u dvije različite discipline. Prepoznali su naše rezultate, to je velika stvar i velika motivacija za Olimpijske igre. Sada treniramo jako za Tokio da pokušamo i u dvojcu bez kormilara osvojiti najsjajnije odličje te tako ispisati povijest veslanja”, rekao je Martin Sinković.

FISA nagrade za najbolje u 2019. godini dodjeljuje u sedam kategorija i to za najbolju mušku i žensku posadu, najbolju para-veslačku posadu, najboljeg trenera te posebne nagrade za doprinos veslanju kao sportu, za sveučilišnog veslača koji je pokazao temeljne vrijednosti veslanja u svim aspektima života i svjetsku nagradu za veslanje za održivost. Najbolje veslačke posade i trenere kandidirali su gledatelji, zaljubljenici u veslanje i mediji, a zatim su finalisti na temelju kandidature izabrani od strane FISA vijeća. Uz braću Sinković u konkurenciji za mušku posadu godine našle su se još reprezentacije Kine, Njemačke, Irske i Nizozemske.