Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Crikvenička Thalassotherapia novom investicijom proširila ponudu

Thalasso medical spa najnovija je usluga u crikveničkoj Thalassotherapiji vrijedna 400 tisuća kuna. U novim prostorijama što su ih zajednički otvorili primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i ravnatelj Thalassotherapije Silvije Šegulja nudit će se spa tretmani te programi za prevenciju i očuvanje zdravlja. Novi segment sigurno će pridonijeti razvoju cjelogodišnjeg zdravstvenog turizma.

Otvorenju su prisustvovali i predstavnici Grada Crikvenice, ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova i predstavnici turističkih zajednica. Nakon nekoliko uvodnih riječi o ustanovi i načinu rada, Šegulja i Komadina zajednički su prerezali vrpcu te obišli nove prostore.

Nova ponuda Thalassotherapije predstavlja i iskorak ustanove u zdravstveno-turističkoj ponudi Kvarnera. Površina novouređenih prostora iznosi 64 kvadratna metra, no Thalasso medical spa zapravo zauzima cijeli suteren objekta Dalmacija. U ovim prostorijama pružat će se usluga raznih masaža, uključujući medicinske, sportske, relax, tuine, anticelulitne, lomi lomi, hidromasaže, shiatzu i limfoterapiju. Nudit će se i tretmani ljepote, oblikovanja tijela te programi usmjereni na očuvanje zdravlja.

Praktična nastava

– Nudimo usluge masaže, njege lica i tijela koje su naši korisnici tražili tako da smo uz potporu Primorsko-goranske županije uložili dodatne napore i otvorili ovaj novi segment – rekao je Šegulja te dodao da se nada da će nova ponuda biti prednost za cijelu lokalnu zajednicu. Novost je i suradnja između Narodnog učilišta u Rijeci u vidu izvođenja praktične nastave polaznicima smjera obrazovanja za masere/kupeljare, s čime se kreće već ove školske godine. Sveukupni iznos ulaganja je 400 tisuća kuna.

– Ne mislimo tu stati, treba još povezati smještajne kapacitete, razviti uslugu. Na temelju tradicije ostvarili smo kvalitetu i vodeća smo ustanova u mnogim segmentima u Hrvatskoj i to treba nastaviti – rekao je Komadina. Nova ponuda velik je benefit i za turizam u Crikvenici koji se razvio na osnovi zdravstvenog turizma.

– Veseli me da naše ustanove iz godine u godinu idu naprijed, poboljšavaju kvalitetu i proširuju uslugu. Sigurno će Thalasso medical spa značiti još jedan korak naprijed u razvoju lječilišnog turizma u Crikvenici, a znamo da on traje već više od 130 godina – rekla je direktorica TZG-a Crikvenice Marijana Biondić.

Veći prihodi

Thalassotherapia Crikvenica je prošle godine proslavila 50 godina djelovanja te je vodeća nacionalna bolnica za pedijatrijsku respiratornu rehabilitaciju i vodeća regionalna bolnica za postoperativnu ortopedsku rehabilitaciju.
– Bilježimo porast u broju liječenja, a prihodi na slobodnom tržištu, odnosno ljudi koji kupuju naše usluge, u prva tri mjeseca ove godine bili su veći za 9 posto u odnosu na prošlu godinu. Nadamo se da će se taj trend nastaviti – rekao je Šegulja.

Županija ustanovi pruža financijsku podršku, kao i u području razvoja zdravstvenog turizma, zajedničkih javnozdravstvenih ciljeva te implementacije istraživanja i razvoja. Od 2011. godine krenule su rekonstrukcije i nadogradnje objekta te izgradnja nove zgrade i nove bolničke infrastrukture. Godine 2015. uslijedila je najzahtjevnija investicija rekonstrukcije i nadogradnje objekta s ciljem izgradnje Medicinskog rehabilitacijskog centra.

– U crikveničku priču dosad je uloženo 86 milijuna kuna, od toga je 56 milijuna kuna iz proračuna Primorsko-goranske županije – rekao je Komadina.

Izvor: Novilist.hr