Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Dani otvorenih podruma – prvi je vikend u Baranji

Dani otvorenih podruma Vinski mjesec Osječko-baranjske županije manifestacija je u organizaciji županijske Turističke zajednice i Osječko-baranjske županije koja će se održavati vikendima od 12. lipnja do 11. srpnja.

​Riječ je o uživanju u vinima i srodnim popratnim aktivnostima po principu – četiri vikenda, četiri vinogorja.

Prvo je okupljanje onih koji uživaju u prirodi, kulturi i vinima, kaže Ivana Jurić, direktorica Turističkog ureda županijskog TZ-a, već ovoga vikenda u Baranji. Najavljeno je da će se uključiti mnoge vinarije, pa se tako za petak, 12. lipnja, od 10 do 19 sati otvaraju podrumi: Belje (Kneževi Vinogradi), Svijetli dvori (Karanac), Szabo (Karanac), Pinkert, Kovats i Kolar u Suzi, Kusić, Zajec, Josić, Kalazić, Gerštmajer, Varga, Pavlović, Martinov, Underground wines – svi u Zmajevcu, OPG Vlatka Jurković (Gajić) i drugi. Manifestacija nudi u 16 sati Malu školu vina u Starom podrumu Vina Belje (Ulica Petefi Šandora 2, Kneževi Vinogradi), a prijaviti se treba na https://bit.ly/Skola-Vina-Baranja.

U subotu, 13. lipnja, isti podrumi opet otvaraju vrata posjetiteljima u isto vrijeme, a u 10 sati je Foto vinski safari by Go2Baranja (Gordan Trtanj), prijave se primaju na www.facebook.com/go2baranja. U 15 sati je Mala škola vina u Vinariji Gerštmajer (Ulica Petefi Šandora 31, Zmajevac), prijave su na https://bit.ly/Skola-Vina-Baranja. U 16.30 je Poezija u čaši – čitanje poezije u Katoličkom surduku u Zmajevcu, u 17.30 koncert je Zoran Majstorović & Atma Mundi Ensemble na istoj lokaciji.

U nedjelju, 14. lipnja, podrumi su otvoreni od 10 do 19 sati, a u 10 sati počinje Foto vinski safari.

Izvor: Glas Slavonije