Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Drniš: EU sredstvima do razvoja agroturizma

Daljnjom izgradnjom turističke infrastrukture Grad Drniš nastavlja sa razvojem agroturizma i to sredstvima Europske unije.

S 330 tisuća bespovratnih eura uredit će se i označiti oko 30 kilometara biciklističkih staza na području Pakova Sela i Pokrovnika, uvest će se sustav javnih bicikli sa dva terminala i 12 e-bicikli na području Grada Drniša, te urediti i opremiti Centar za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu, gdje će se organizirati specijalizirane edukacije za sve one koji se žele baviti bilo kojim vidom ruralnog turizma.

Sve to u okviru projekta ‘Adriatic Canyoning’ financiranog iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora u visini od 85 posto iznosa, a preostali dio pokrilo je Gradu Drnišu Ministarstvo regionalnog razvoja iz Fonda za sufinanciranje europskih projekata.

Riječ je o projektu na kojem, osim Grada Drniša, sudjeluju i gradovi Široki Brijeg, Općina Grude, Obrovac, Razvojna agencija Zadarske županije i Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog.

(drnis.hr)