Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Hrvatica čije bunde traže na prestižnim adresama

Zagrepčanka sa ženevskom adresom, Nadja Axarlis, 2016. je pokrenula vlastitu modnu liniju bundi od 100 posto umjetnog krzna nazvanu Buzz i njome osvojila gotovo sva visokoj modi sklona tržišta.

Ovogodišnji prihod iznosi joj 1,3 milijuna kuna, a za sljedeću godinu očekuje udvostručenje. Ističe i da zasad nema planova za povratak u Hrvatsku, ali i da vjeruje kako je njeno poslovanje način brendiranja zemlje iz koje potječe. “Poduzetnička klima u Švicarskoj poprilično je privlačna, a banke imaju odjele koji pomažu novim tvrtkama u počecima, savjetima i novcem. Također, porez na dobit je vrlo nizak. Savezni se porezi naplaćaju fiksnom stopom, a kantonalne stope variraju o lokaciji, ponekad i o razini kapitala ili dobiti”, istaknula je Axarlis za Poslovni dnevnik.

Bunde od umjetnog krzna s njenim potpisom nastaju u pariškoj radionici s 30-godišnjom tradicijom, a cijena pojedinog komada kreće se od 500 do 1000 eura, uz napomenu dizajnerice kako sniženja i rasprodaja nema nikad. Govoreći o tržištima na kojima posluje, navodi Ameriku, Kanadu, Europu i Rusiju, odnosno područja s hladnijom klimom, pri čemu ističe da su bunde kakve Buzz ima u asortimanu na anglosaksonskom teritoriju veliki hit pa je utoliko ondje lakše i ostvariti dobre prodajne rezultate.

“Primarni interesi su B2C online prodaja putem koje je brend Buzz prisutan diljem svijeta, a tu su i ekskluzivni butici diljem Europe, u gradovima kao što su Pariz, London, Ženeva i drugi. Naravno, možemo navesti i ekskluzivnije robne kuće poput Harrodsa ili švicarske kuće Bongenie Grieder koje nose klijente, ali i dozu publiciteta”, kazala je Axarlis dodavši i da značajnu ulogu u prodaji igraju i pop up trgovine.

Kvalitetom Buzz odjeća imitira prirodno krzno životinja kao što su zečevi, lisice ili nerc, a nastali su kao odgovor, ističe, na etičke prigovore nošenju pravog krzna. K tome, dio motivacije leži i u činjenici da ni za sebe nije mogla pronaći idealnu bundu od tog materijala. Osim iskustva na vlastitoj koži, napomenula je, višegodišnji joj je staž u modnom svijetu pomogao i da bolje prepozna želje kupaca.

Izvor: Poslovni.hr; Foto: Gloria.hr