Zagrepčanka sa ženevskom adresom, Nadja Axarlis, 2016. je pokrenula vlastitu modnu liniju bundi od 100 posto umjetnog krzna nazvanu Buzz i njome osvojila gotovo sva visokoj modi sklona tržišta.

Ovogodišnji prihod iznosi joj 1,3 milijuna kuna, a za sljedeću godinu očekuje udvostručenje. Ističe i da zasad nema planova za povratak u Hrvatsku, ali i da vjeruje kako je njeno poslovanje način brendiranja zemlje iz koje potječe. “Poduzetnička klima u Švicarskoj poprilično je privlačna, a banke imaju odjele koji pomažu novim tvrtkama u počecima, savjetima i novcem. Također, porez na dobit je vrlo nizak. Savezni se porezi naplaćaju fiksnom stopom, a kantonalne stope variraju o lokaciji, ponekad i o razini kapitala ili dobiti”, istaknula je Axarlis za Poslovni dnevnik.

Bunde od umjetnog krzna s njenim potpisom nastaju u pariškoj radionici s 30-godišnjom tradicijom, a cijena pojedinog komada kreće se od 500 do 1000 eura, uz napomenu dizajnerice kako sniženja i rasprodaja nema nikad. Govoreći o tržištima na kojima posluje, navodi Ameriku, Kanadu, Europu i Rusiju, odnosno područja s hladnijom klimom, pri čemu ističe da su bunde kakve Buzz ima u asortimanu na anglosaksonskom teritoriju veliki hit pa je utoliko ondje lakše i ostvariti dobre prodajne rezultate.

“Primarni interesi su B2C online prodaja putem koje je brend Buzz prisutan diljem svijeta, a tu su i ekskluzivni butici diljem Europe, u gradovima kao što su Pariz, London, Ženeva i drugi. Naravno, možemo navesti i ekskluzivnije robne kuće poput Harrodsa ili švicarske kuće Bongenie Grieder koje nose klijente, ali i dozu publiciteta”, kazala je Axarlis dodavši i da značajnu ulogu u prodaji igraju i pop up trgovine.

Kvalitetom Buzz odjeća imitira prirodno krzno životinja kao što su zečevi, lisice ili nerc, a nastali su kao odgovor, ističe, na etičke prigovore nošenju pravog krzna. K tome, dio motivacije leži i u činjenici da ni za sebe nije mogla pronaći idealnu bundu od tog materijala. Osim iskustva na vlastitoj koži, napomenula je, višegodišnji joj je staž u modnom svijetu pomogao i da bolje prepozna želje kupaca.

Izvor: Poslovni.hr; Foto: Gloria.hr