Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Hrvatska se na najvažnijem sajmu voća i povrća predstavlja s novim gastronomskim hitom

Na najvažnijem međunarodnom sajmu voća i povrća Hrvatska će se predstaviti s posljednjim gastronomskim hitom, crnim češnjakom.

– Vjerujem da se možemo solidno pozicionirati jer je riječ o relativno novom proizvodu koji se pojavio na svjetskoj sceni i potražnja za njim raste iz godine u godinu – kazao je Marijan Balić. Vlasnik OPG-a Balić nada se da će nakon sajma Fruitlogistica, koji se trenutno odvija u Berlinu, početi izvoziti svoj proizvod van hrvatskih granica.

Više prilika za izvoz potaknule su i direktora Fragarije Damjana Spajića da izlaže na ovom sajmu uz još tri tisuće tvrtki iz čak 130 zemalja. Njegova kompanija trenutno izvozi oko 35 posto ukupne proizvodnje.

Uz Balića i Fragariju, na sajmu nastupaju još četiri domaće tvrtke, Rabo, Primacošped, Veemee i Simpak usluge, svi u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK).

– Riječ je o jednom od najvećih sajmova voća i povrća u svijetu i važno je da na njemu promoviramo hrvatske tvrtke. Lani smo u prvih deset mjeseci izvezli 30 milijuna eura vrijednog voća te više od 35 milijuna eura vrijednih proizvoda od voća i povrća – izjavio je Dragan Kovačević, predsjednik HGK za poljoprivredu i turizam.

Izvor: Novac.hr