Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Imaju plaću od 9000 kuna i beneficirani radni staž, a fali im radnika

Ova tvrtka iz Ludbrega realizirala je preko 200 projekata diljem svijeta, a veliki im je problem naći radnike u Hrvatskoj.

Tvrtka Inoxmont-VS iz Ludbrega koja se bavi metalskom djelatnošću, montažom industrijskih postrojenja i opreme, ali i pretproizvodnjom i postavljanjem dijelova strojeva od nehrđajućeg i crnog čelika te drugih materijala ne može naći dovoljan broj radnika koje bi zaposlili, prenosi Poslovni dnevnik.

Smatraju da je važno ljude motivirati i govore kako daju maksimum u motivaciji. Ipak, nekada ni dobri uvjeti nisu dovoljni.

U ovom teškom fizičkom poslu od 170 radnika u tvrtki većina ih ima plaću od minimalno 9 tisuća kuna dok majstori zarađuju i do 23 tisuće kuna. Tvrtka je realizirala preko 200 projekata u inozemstvu.

– Ulažemo konstantno u tehnologiju, ali još više u radnike. Za one koji rade kao montažeri i zavarivači na gradilištima i u otežanim uvjetima uveli smo beneficirani radni staž, na godinu dana rada plaćamo 15 mjeseci mirovinskog i ostalih davanja. Radnici su osigurani 24 sata na nezgode. Oni koji idu raditi van imaju osigurano stanovanje i prijevoz. Samo brigom o svojim radnicima možete isporučivati kvalitetnu uslugu koja se od nas traži – govore direktori i pozivaju zainteresirane da im se jave.

Ima mjesta za sve. I za one koji ne znaju posao i za one koji žele znati više.

– Edukacija se sastoji od teorije i prakse uz nadzor majstora stručnih učitelja i poslovođa. Nakon toga polažu završno testiranje da vidimo što su savladali i možemo reći da imamo uspjeh. Čak 60% zaposlenika koji trenutačno rade u firmi prošli su tu edukaciju. Ovo je iznimno kvalitetan prosjek, stoga, ukoliko tko od vaših čitatelja ima želju za prekvalifikaciju, slobodno nam se javi s punim povjerenjem –

Trenutno traže zavarivače i cjevare. Problem deficitarnosti vide u manjku upisanih učenika u strukovne škole koje obrazuju učenike u baš ovom smjeru. Smatraju da daju maksimum, ali nekad ni to nije dovoljno.

– Iza nas mora stati i Vlada – poručuju iz tvrtke koja je od 2010. rasla u prihodima u prosjeku 10% godišnje. U 2018. godini narasli su za 8 posto u odnosu na 2017. godinu.