Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

KLM uvodi 8 direktnih letova tjedno između Splita i Amsterdama

KLM Royal Dutch Airlines je u novi ljetni raspored za 2017.g. uveo izravnu liniju između Splita i Amsterdama što znači da će odsad letjeti na dva odredišta u Hrvatskoj, u Zagreb i u Split.

Dolazak prvog zrakoplova KLM-a u splitsku Zračnu luku popraćen je i svečanim događajem u prisustvu KLM-ovih poslovnih i trgovinskih partnera, predstavnika Norveške ambasade, Hrvatske gospodarske komore i Turističke zajednice grada Splita.

Na središnjem događanju u splitskoj Zračnoj luci prvi zrakoplov su dočekali KLM-ov predstavnik Yeshwant Pawar, generalni direktor za Alpe i Centralnu Europu, Ildikó Kiss, Voditelj regije za Mađarsku i Balkan, a cijelom događaju su prisustvovali gđa Ellen Berends, nizozemska ambasadorica u Hrvatskoj, gđa Vesna Friedl, direktorica Hrvatske gospodarske komore Split,  gđa Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice Split te g. Ante Teklić, zamjenik generalnog direktora Zračne luke Split.

“ Za nas je ovo povijesni dan jer je KLM-ov zrakoplov po prvi puta sletio u Zračnu luku Split. Ovim letom danas smo direktno povezali ukupno dvije destinacije u Hrvatskoj sa nizozemskim glavnim gradom. KLM ove godine slavi 98 godišnjicu što ga čini najstarijom svjetskom zrakoplovnom kompanijom koja koristi isto  ime. I dalje držimo rekord zahvaljujući stalnim inovacijama i modernizaciji.”– izjavio je uzvanicima na svečanom događanju Yeshwant Pawar –  Generalni direktor za Alpe i centralnu Europu. ”Mi želimo svojim putnicima ponuditi više direktnih linija iz Amsterdama na destinacije koji oni odaberu. U 2017.g. KLM će predstaviti 8 novih ruta što će u konačnici značiti da povezujemo 82 europske destinacije direktno iz Amsterdama”. – dodao je.

Početkom ljetne sezone 2017. glavni grad Nizozemske će biti dostupniji no ikad. Na vrhuncu sezone putnici iz Splita će moći birati između 8 tjednih letova. Nizozemski avioprijevoznik će koristiti Boeing 737 sa 132 sjedala. U pred i post sezoni, KLM će imati direktne linije Split – Amsterdam subotom i nedjeljom a koristiti će Embraer 90 sa 100 sjedala. Putnici će  moći birati između biznis i ekonomske klase.

KLM dovodi i najrašireniju mrežu svjetskih destinacija u Split. Zajedno s Air Franceom i drugim partnerima doslovno omogućuje letove u svaki kutak svijeta preko svojih čvorišta u Amsterdamu i Parizu. KLM ima flotu od  160 zrakoplova koji iz amsterdamske zračne luke Schiphol povezuju preko 200 svjetskih destinacija na svim kontinentima. Njihovi zrakoplovi Boeing 787 Dreamliner ,koji lete na velike udaljenosti i to između Amsterdama i nekoliko destinacija u globalnoj mreži uključujući New York, Toronto, Shanghai, Peking sada imaju i dobru povezanost iz Splita.

 

Schiphol omogućava transfer od samo  40 minuta između letova jer ima poseban terminal koji je svojim sadržajima i navigacijom prilagođen tako kratkom vremenu što ga čini najboljim europskim čvorištem te je dobio mnoštvo nagrada. KLM je također počašćen nagradom World Airline Awards za najbolje kabinsko osoblje na svijetu.

Raspored letova Amsterdam – Split

Od 22.4.2017.g. KLM će letjeti dva puta tjedno: subotom i nedjeljom. U te dane odlazak iz Amsterdama je u 09.45, a dolazak  u 12.00 po  lokalnom vremenu.  Povratni let iz Splita se predviđa u 12.50 po lokalnom vremenu, a dolazak u Amsterdam u  15.15.

 
O KLM-u

KLM Royal Dutch Airlines osnovano je 1919., što ga čini najstarijom aviokompanijom na svijetu koja posluje pod svojim prvotnim nazivom. Tijekom 2004. Air France i KLM spojili su se u AIR FRANCE KLM. Tim je spajanjem dobivena najjača europska grupacija avioprijevoznika, koja se temelji na dva snažna branda i čvorišta – zračnoj luci Schiphol u Amsterdamu i zračnoj luci Charles de Gaulle u Parizu. Grupacija ima vlastiti identitet i usmjerena je na tri temeljne usluge: putnički prijevoz, teretni prijevoz i održavanje zrakoplova.

KLM za sva svoja odredišta upotrebljava moderne zrakoplove i zapošljava više od 32 000 osoba diljem svijeta.

KLM je član globalne udruge prijevoznika SkyTeam, koja klijentima nudi opsežnu globalnu mrežu. Mreža KLM-a povezuje Nizozemsku sa svim važnim gospodarskim regijama na svijetu, što je čini snažnim pokretačem gospodarstva.

Rezervirajte svoje letove na www.klm.hr.