Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Korado Korlević novi-stari predsjednik Zaklade Adris

Na sjednici održanoj 22. svibnja u Zagrebu, predsjednik Uprave Adris grupe, mr.sc. Ante Vlahović imenovao je, u ime Zakladnika, Upravu i vijeća Zaklade Adris u novom četverogodišnjem mandatu. Predsjednikom Zaklade Adris ostaje istaknuti hrvatski edukator i jedan od najproduktivnijih tragača za asteroidima svih vremena – Korado Korlević. Dr. sc. Željko Lovrinčević potpredsjednik je, a prof. dr. sc. Zvonimir Mareković počasni predsjednik Zaklade Adris. Članovi Uprave Zaklade Adris su i prof. dr. sc. Gojko Bežovan, istaknuti povjesničar umjetnosti Igor Zidić, prof. dr. sc. Josip Paladino te prof. dr. sc. Željko Kaštelan.

U narednom četverogodišnjem razdoblju Zakladno vijeće za program Znanje i otkrića čine: dr. sc. Ksenija Zahradka, predsjednica, te članovi, uspješni mladi hrvatski znanstvenici izv. prof. dr. rer. nat. Tomislav Domazet-Lošo i izv. prof. dr. sc. Dinko Mitrečić. Zakladno vijeće za program Stvaralaštvo, Ekologija, Baština i Dobrota čine: prof. dr. sc. Božo Skoko, predsjednik te članovi Davor Bruketa i novi član, Silvije Novak, jedan od najpoznatijih hrvatskih arhitekata mlađeg naraštaja. Vlahović je Zakladnoj upravi i vijećima zahvalio na dosadašnjem radu istaknuvši kako je „težnja k izvrsnosti ono što nas izdvaja od prosječnosti.

Zaklada je i na nacionalnoj razini postala činjenica koja čini razliku zahvaljujući vama koji u rad Zaklade ugrađujete svoje znanje i ugled.“ Prihvaćajući novi mandat na čelu Zaklade Adris, Korado Korlević se osvrnuo na dosadašnja postignuća Zaklade: „Kada se osvrnemo na projekte i pojedince koje je Zaklada poduprla, vidimo da su njihovi rezultati ravnopravni ostvarenjima u svjetskoj znanosti. Čast je, ali i velika odgovornost u prepoznavanju najboljih.“ Raspisan ovogodišnji natječaj Na sjednici je donesena i odluka o raspisivanju ovogodišnjeg natječaja Zaklade Adris.

Natječaj će biti objavljen idući tjedan na službenim stranicama Zaklade Adris i u dnevnom tisku. Kriteriji izvrsnosti, inovativnosti i važnosti za opće dobro ključni su u odabiru projekata koje podupire Zaklada Adris. Izvorna zamisao Zaklade Adris bila je i, kako je i ovom prigodom podsjetio Vlahović, ostala promicati kulturu izvrsnosti, znanja i solidarnosti u hrvatskome društvu. Zagovarati učenje, rad i zauzetost za opće dobro, slijediti liniju dijaloga etičkih vrijednosti i postignuća suvremene znanosti te zajedno osvajati prostor nade za nove naraštaje hrvatskih ljudi.

Izvor: Vecernji.hr